ons hotel

maandag 20 november 2006

Klusbeesten

We zijn superdruk aan het klussen, en dan springt het logje er wel eens bij in. Zaterdag hebben we de aanhanger aan een duurtest onderworpen, het arme wagentje is volgeladen met betonblokken en badkamertegels terug gekomen uit Straubing. We vonden het niet nuttig twee pallets stenen te laten bezorgen in de voortuin in het volle zicht en zo snel kunnen we toch niet metselen. We moeten toch regelmatig naar een bouwmarkt, dus dan nemen we gewoon iedere keer een ladinkje stenen mee. We hebben nu voor onze nieuwe badkamer genoeg materiaal om een muur te bouwen, we hebben vloerverwarming en vloertegels, dus als we ook de tijd nemen om alles te verwerken, komt het best voor elkaar. Deze week onverwacht 2 boekingen ontvangen voor vrijdagnacht en voor vannacht, dus sinds een lange tijd hebben we ineens weer wat gasten gezien. De zakenreiziger die er nu is, verveelt zich duidelijk een beetje, komt steeds dingen vragen enzo. Dat is best lastig als je aan het klussen bent, dus nu schrijf ik maar een logje, dan weet hij me tenminste te vinden als er wat is. Pepijn is op de parkeerplaats de rest van de verlichting aan het aanleggen, ziet er echt stoer uit, en het belangrijkste is dat we er steeds meer als hotel uitzien. Bij de voordeur hebben we twee van die trendy verlichte bloempotten staan, ziet er echt heel erg leuk uit. Natuurlijk is alles voorzien van spaarlampen en tijdklokken, het mag ook weer niet teveel kosten…

Afgelopen week hebben we een gipswand gebouwd op de zolderverdieping, dus we hebben nu een nette slaapkamer. We zijn er zo blij mee, het is zo’n gezellig knus hokje geworden! En het belangrijkste: de katten kunnen niet meer op bed springen, ‘s nachts op je hoofd liggen enzo… Natuurlijk moet de muur nog gepleisterd worden, maar dat komt wel een keertje. We hebben onszelf als deadline gesteld dat de twee kamers beneden die nu even weer stilliggen voor december toch wel af moeten zijn. Zowiezo komt er begin december een fotograaf foto’s maken voor de nieuwe hotelbrochures die we besteld hebben. We zaten al tijden met die achterlijke hotelfolders van de vorige eigenaar en eigenlijk schaamden we ons kapot om die uit te delen. Bovendien hebben we zoveel veranderd dat die folder zowiezo niet meer up to date is. Op de hotelbeurs stond dit bedrijfje van hotelfolders (ze hebben alleen hotels als klant, i.t.t. andere drukkerijen) en het ziet er allemaal erg goed uit, dus nog even en we hebben een oogverblindende folder.

We hebben deze week wat boekingen ontvangen voor de periode vóór Oudjaar, dus dat sluit netjes aan op een aantal bestaande boekingen voor Oud&Nieuw. We hebben nog steeds 2 doubles en 1 single rond de Jaarwisseling vrij, die proberen we zo duur mogelijk voor zo lang mogelijk te verhuren. Alles wat voor 2 nachten is of zo, nemen we nu even niet aan. Als we ermee blijven zitten, kunnen we dat altijd nog doen eind december.

De afzuigkap maakte ineens rare geluiden, dus hebben we de fabrikant gebeld, en die heeft beloofd ons een reserveonderdeel op te sturen. Gisteren deed hij het ineens weer normaal, dus we weten nu niet zo goed waar het aan ligt. Het kan ook zijn dat de wind verkeerd in de pijp blaast of zo, waardoor er iets vastloopt. We hebben met elkaar afgesproken het nog even aan te kijken voordat we het reserveonderdeel afbestellen. Morgen komt er eindelijk iemand naar de koelcel kijken, de man van de satellietinstelling kunnen we steeds niet te pakken krijgen, wordt tijd dat we iemand anders inschakelen. Van onze gast kregen we net klachten dat de TV zo stoort, en dat is ook zo. Geen idee waar dat nu weer aan ligt, we kunnen weinig met die antieke satellietontvanger.
Pepijn werkt bij vlagen ook hard aan de eigen website, er staat in ieder geval een algemene tekst online met wat plaatjes en de prijzen. Nog lang niet klaar natuurlijk, maar mensen hebben in ieder geval iets te kijken als ze naar onze site gaan, en niet meer alleen de suffe tekst "under construction".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.