ons hotel

maandag 9 juli 2007

Psst...caffeetje kopen...

….met skischool….(niet verder vertellen hoor)
Je vraagt je natuurlijk af waar het nu weer over gaat. Sinds de CIA-log hebben we het erg druk gehad met gasten en weinig tijd gehad om te loggen, dus valt er vanalles te melden.

De satellietinstallatie werkt nu redelijk, onze decoder heeft alleen nog wat problemen met de netten die achter de Canaldigitaalkaart zitten (maar daar hebben de gasten geen last van) . Het lijkt bijna of het ding de hoeveelheid te decoderen data maar nauwelijks aankan. Zou het aan de decoder liggen? Ongecodeerde kanalen komen glashelder binnen!
Astra 2 (28.2 graden) ontvangen we met de grotere schotel nu net over de 50% signaalsterkte: voldoende om te kunnen kijken, maar nog niet perfekt. Bovendien pakt het systeem misschien 40 van de paar honderd kanalen op die schotel, de rest komt nog steeds te zwak binnen. Volgens ons en volgens de satellietboer moet dat beter kunnen dus komt er iemand van de schotelfabrikant kijken of die snapt waar het aan ligt. Zelfs het op dit vlak gespecialiseerde bedrijfje Bavaria Sat uit München deelt ons (telefonisch) mee dat we nu de juiste spullen hebben en dat het nu op de instelling aankomt.
De (lichte) lekkage, die trouwens alleen bij regenbuien type zondvloed optrad, is verholpen met rijkelijk siliconenkit. Het wachten is nog even op een echte test, maar de weersvoorspelling zegt dat die nog deze week komt.

Ondertussen hadden we de computercursus voor gepensioneerde Lufthansamedewerkers natuurlijk nog in huis, die zijn gisteren tevreden vertrokken, en nog wat losse kamers Duitse en Nederlandse toeristen. Voor het computeren was het LAN en het wireless natuurlijk doorslaggevend voor de boeking, en het hele systeem heeft gelukkig de hele week vlekkeloos zijn werk gedaan.

We hadden ook nog tussendoor een ook weer zeer tevreden zakenreiziger die zijn laptop niet te best had beveiligd. Tijdens het doen van de dagafsluiting kreeg ik van Mediaplayer ineens de vraag of ik of zijn PC opgeslagen bestanden wilde kunnen afspelen. Nee dus… maar het hele zaakje staat zo ingesteld dat ik die PC niet eens zou moeten kunnen zien, de deur moet dus echt wijd open hebben gestaan!

Kort na het plaatsen van het vorige logje kwam hier een verzekeringsagent binnen van wie ik (P) ooit een offerte voor een privé-ziektekostenverzekering had gevraagd. Glibberig tiepje, vonden we toen al, en die offerte lag er nog steeds. Maar daar kwam hij niet voor. Ik zat samen met Natascha de administratie te doen in kantoor, toen hij ineens bij de receptiebalie stond. "Kunnen we praten?" Ja natuurlijk, we zijn hier onder ons, zegt u het maar… Dat leek niet de bedoeling, hij had eerder een gesprek onder 4 ogen in een geluiddichte ruimte in gedachten, maar het hoge woord kwam er toch uit. Cafeetje kopen? In Bodenmais? Zit ook een skischool bij. Hoezo dat nou weer? Hmm, ik had ooit en passant gezegd dat onze ouders de voorspelling hadden gedaan dat als we het helemaal leuk, goedlopend en op poten hadden, we zouden zeggen "Nog een keer!" het hotel verkopen en het elders opnieuw maar nog groter zouden herhalen. Nou moet ik dat nog zien, ik kan het me wel voorstellen, maar het zit niet in de planning. Maar een café met skischool 45 minuten rijden hiervandaan, naast al het werk wat we al hebben? Ja we zijn zeker gek, bovendien wat moeten we met een skischool! Natas kan niet eens skien, en ik had het ook al 15 jaar niet meer gedaan voor we hier kwamen wonen. Wil de familie Sillevis geen dependance, die zijn tenminste nog gekwalificeerd voor zoiets. Hij kende dus iemand, vriend van een klant, via-via en lekker vaag, die te oud werd en geen kinderen had, je kent het wel, maar via déze glibberaal zou ik me 3-dubbel indekken voor ik een bedrijf overnam!

Na de drukte en het niet hebben van een Ruhetag donderdag dan dus vandaag maar. De gasten hebben net ontbeten, als ze straks de deur uitgaan nog even hun kamers rechttrekken en naar Regensburg. Hoewel, rustdag, we moeten naar IKEA voor 14 bureaubladen (groot succes in kamers 6 en 12), naar de Metro (Makro), kapper. Druk programma, en de gasten maar denken dat we leuk een dagje de hort op zijn…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.