ons hotel

zondag 22 juli 2007

Rare kostgangers

Pfoe… het was een raar weekend. We hebben een aantal gasten in huis (gehad) die op zijn zachtst eigenaardig waren…. Begrijp me niet verkeerd, ook een heleboel leuke, gezellige en lieve gasten. Maar de merkwaardige blijven je altijd bij.

Je kunt merken dat het zomervakantie is, en dat er een hoop mensen op een koopje uit zijn. Die mensen willen voor een dubbeltje het Hilton, en die zul je dus nooit tevreden krijgen. Op dit moment hebben we redelijk veel last van dat soort mensen die ook nog eens 1 nacht boeken. Dat zijn vaak mensen op doorreis die zich niet realiseren dat ze vanaf de snelweg een uur moeten rijden. Die kijken alleen naar de prijs, maar bedenken zich niet dat 50 km niet zo fijn rijden is, door het donker, over bergweggetjes, met jengelende kinderen achterin, als je al een hele dag in de auto zit. Alle attracties waarom mensen naar het Beierse Woud komen (de stilte, de bossen, de tractoren, de kleine bergweggetjes) vinden ZIJ alleen maar hinderlijk. Probleem is dat ze dus veel te laat heel erg chagerijnig aankomen, en NU willen eten, maar dan wel wat ZIJ in gedachte hadden (eigenlijk stiekum McDrive), en dus niet een half uur op iets goeds willen gaan zitten wachten. Jammer: first come, first serve, dus mensen die ‘s morgens of van te voren al halfpension geboekt hebben, krijgen éérst hun eten. Dan krijg je daarna gezeur over de ontbijttijd, want ze hebben ineens bedacht dat ze ultra-vroeg moeten gaan rijden. Ze willen dus dat wij maar uren eerder opstaan en voor het ochtendgloren ontbijt klaarzetten, want het is natuurlijk ONZE schuld dat zij niet van te voren op de kaart kijken waar ze eigenlijk boeken.

Natuurlijk zijn we best flexibel, en kan er een heleboel, maar wie zich gedraagt als een Hollywoodster hoeft niet op veel sympathie te rekenen in een 2-sterrenhotel. We gaan nu iets aan de prijsstructuur en boekingsvoorwaarden doen, want die één-nachters vullen wel mooi de lege gaatjes in de boekingskalender, maar die zullen voor die ene nacht iets meer moeten betalen, gezien de extra moeite en ergernis die het oplevert (al was het maar het extra wasgoed en de extra kamerschoonmaak). Ook kunnen mensen die na 17.00 uur aankomen (vooral voor 1 nacht) alleen nog maar iets van de kleine kaart bestellen (tenzij vooraf HP besteld), aangezien de kwaliteit van het driegangen-keuzemenu er onder lijdt voor álle gasten.

Andere rare kostgangers waren deze week mensen die op hun terras met hun zelf meegebrachte campinggrill gingen zitten barbequen. Ook hebben we gasten die iedere morgen steevast iets heel kleins (1 ei, 1 stuk fruit, 1 jammetje) van het ontbijtbuffet jatten. Het gaat alleen zo subtiel (het zijn echt "beroeps") dat we ze nog steeds niet op heterdaad hebben kunnen pakken. Nu vanavond een nieuw hoogtepunt met gasten die op hun eigen balkon gingen zitten picknicken, maar wel brutaal naar de keuken liepen of ze gratis 4 plakjes kaas mochten voor op hun zelf meegebrachte broodjes. Er werden nog eisen gesteld ook aan het soort kaas en de kwaliteit ervan. Nou ja zeg! Ook een stunt deze week waren gasten die vroegen of ze het geld van het verblijf bij thuiskomst konden overmaken, want nu afrekenen kwam ze niet zo goed uit. Túúrlijk, wij zijn het Leger des Heils, nou goed, en we vertrouwen u natuurlijk op uw blauwe ogen….

Aan de andere kant zijn er vanavond mensen uitgecheckt die hier 8 dagen geweest zijn, en ons heel dierbaar geworden zijn. Die komen waarschijnlijk met de kerstdagen terug om te langlaufen. Ook hadden we weer een aantal enthousiaste eters die niet zeiden "doe mij maar een bord friet", en hebben we deze week weer een aantal keren vette fooi gehad. Het is dus deze week meer een mix van verschillende ervaringen. Het houdt je scherp, maar het brengt je ook in verwarring. Wat de één geweldig vindt, vindt de ander vreselijk. Zolang je ‘s avonds maar in bed stapt met het idee dat jij er in ieder geval naar beste eer en geweten alles aan gedaan hebt… meer dan je best kun je niet doen…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.