ons hotel

dinsdag 13 november 2007

Baljurk uit München

De volgende morgen regende en natte-sneeuwde het nog erg hard. Toen het heel even wat minder werd, hebben we wat foto’s lopen nemen rond het kasteel.

Onderweg naar het centrum werd het weer zulk beestenweer dat we besloten om Salzburg dan verder maar te laten voor wat het was. We hadden natuurlijk ‘s avonds al leuk rondgelopen. We hebben het advies gevolgd van Ineke en zijn naar het overdekte winkelcentrum Europark gegaan, waar ik enthousiast baljurken heb staan passen. Om 12 uur waren we klaar, het wilde niet lukken. Problem is dat ik rond de taille zo ben afgevallen dat ik maat 36 nodig heb, maar dat de jurk dan aan de bovenkant niet dicht kan omdat er nou eenmaal bij vrouwen wat in de weg zit. Bij een grotere maat slobbert het dan rond de taille.

Pepijn kwam met de redenering dat het niet zo ver om was om via München naar huis te rijden. Anders hadden we er 3 tot 3,5 uur over gedaan op de provinciale weg, nu was het ruim een uur naar München en dan onder ideale omstandigheden 2,5 uur naar huis. Om even na enen waren we in het overdekte winkelcentrum Olympia in München. Daar een broodje gegeten en weer alle winkels af voor een jurk. We hebben nog pogingen gedaan voor een aparte rok en top, maar ook dat lukte niet.

Om 4 uur besloten we nog even het centrum in te rijden en nog een uurtje wat warenhuizen te proberen. Meteen de eerste jurk bij de eerste winkel was raak. Ik heb er nog een paar gepast, maar deze was het gewoon. Het was een enkel stuk, dus ze hadden hem afgeprijsd. De verkoopster was bereid er nog 30 euro af te doen, dus uiteindelijk heeft hij ook geen vermogen gekost. Wat een mazzeltje! Bij een tassenwinkel aan de overkant was opheffingsuitverkoop en daar hing een avondtasje in precies de juiste turquoise kleur op mij te wachten voor de halve prijs. Bij een goedkope sieradenwinkel naast de parkeergarage vonden we een diadeem met glittertjes en een ketting in dezelfde kleur. Alle accessoires hebben mij minder dan die uitgespaarde 30 euro gekost! Foto’s van de outfit volgen later, om nou speciaal alles voor deze log aan te trekken….

Inmiddels was het al 19 uur geweest en hebben we bij een steakhouse heerlijk gegeten. Tot Teisnach ging het naar huis rijden prima, toen begon de sneeuw weer met bakken uit de lucht te vallen. Vanaf Bodenmais was er bijna geen doorkomen aan, we kwamen zelfs een vrachtwagen tegen die noodgedwongen aan de kant van de weg aan het overnachten was. We zijn weer stapvoets over de bergpas bij Eck naar huis gegleden. Gelukkig hebben we hele goede winterbanden, we hebben de sneeuwkettingen niet nodig gehad. Rond half 12 waren we thuis, dus we hebben er ongeveer 3 uur over gedaan, valt nog mee.
Vandaag hebben we uitgebreid sneeuw staan scheppen, en voor de rest doen we het rustig aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.