ons hotel

woensdag 14 november 2007

"psst....niet verder vertellen..."

Gisteren waren we toch een beetje moe van ons grote avontuur. We zijn maar eens begonnen aan die meter sneeuw op het tuinpad en de parkeerplaats. Natuurlijk was er een paar dagen geen sneeuw geruimd, dus het had alle tijd gehad om lekker op te stapelen. Daarna hadden we een lange warme douche nodig om alle ledematen te ontdooien en was het al weer avond. We werden ‘s avonds verwacht op de vergadering van de Wirtestammtisch, de informele samenkomst van hoteliers van het dorp. Bij binnenkomst vroeg het hoofd van de VVV samenzweerderig hoe het nu ging met de hotelkeuring.
"En, al wat gehoord…?"
"Nou, ze zijn afgelopen donderdag langsgeweest voor de herkeuring…"
"Jaha, dat weet ik heus zelf wel hoor…!"
"Ooh??"
"Ze hebben contact opgenomen dat ze jullie 3 sterren willen gaan geven en of wij dat OK vonden….. Maar euh…dat…euh..heb je niet van mij….ik mocht het officieel nog niet vertellen…. Ik dacht wel dat jullie het nog steeds niet wisten, want op het verkeersbord op de rotonde is de derde ster nog steeds afgeplakt met een stukje tape….Onderweg naar huis straks meteen even remmen dus om dat eraf te halen…."
"Als je het niet heel erg vindt, wachten we toch eerst even op de officiele fax…."

Vandaag is de voorzitter van de hotelketen waar we het eerder over hadden langsgeweest. Het klikte wederzijds goed, en waarschijnlijk willen we het wel gaan proberen. Ook belde er een vrouw uit het dorp op dat ze zich een beetje verveelde sinds haar kind naar de kleuterschool is en dat ze wat hotels aan het bellen was voor een baantje als parttime/oproep-schoonmaakster. Ze had wat ervaring bij een 4-sterren hotel in het volgende dorp en ze spreekt naar eigen zeggen ook engels. Volgende week komt ze kennis maken. Pepijn heeft maar even de hotelbond gebeld met vragen over contracten, salaris enzo. We weten niet of het wat is, maar dan zijn we vast voorbereid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.