ons hotel

dinsdag 13 november 2007

Salzburg

Toen we zaterdagmorgen de gordijnen open deden, was de wereld heel erg wit. Volgens de weersverwachting zou er op zondag nog een halve meter bij vallen. Aangezien wij zondagmorgen heel vroeg naar Salzburg zouden vertrekken, hielden we met het ergste rekening. Zondagmorgen reden we om 8 uur weg, en was de conditie van de wegen hier in de omgeving niet echt joepie te noemen, we hielden er zelfs al serieus rekening mee dat we Salzburg misschien wel nooit zouden halen. We zijn stapvoets de pas bij Eck over gegleden, en de weg naar Bodenmais lag bezaaid met als luciferhoutjes omgeknakte bomen. Op sommige plaatsen had je er met een bredere auto niet langs gekund. Pas in de buurt van Deggendorf werd het beter, en konden we wat meer doorrijden. Uiteindelijk werden de winterse omstandigheden minder en minder, totdat er helemaal geen sneeuw meer lag. Zelfs aan de alpenrand lag helemaal niets, en in Salzburg stortregende het alleen maar.

Uiteindelijk waren we even voor 12 uur op de beurs, dus we hebben het uiteindelijk nog heel erg snel gedaan. De beurs was groot, maar veel dingen heb je al of gewoon helemaal niet nodig, dus dat kan je overslaan. We hebben redelijk wat tijd doorgebracht bij onze broodleverancier, die had niet alleen alle produkten uitgestald staan, je mocht ook echt alles proeven. We wilden graag wat andere dingen uitproberen voor ons ontbijtbuffet, aangezien een aantal dingen niet zo goed gegeten worden. Ook hebben we heerlijke taart geproefd die we als dessert kunnen serveren. Om half 5 hebben we in het restaurant een grote mok thee gedronken en zijn we naar het hotel gegaan. Dat was nog even zoeken, omdat we zo slim waren geweest allebei een routebeschrijving uit te printen en ze allebei thuis te laten liggen…

Tsja, wat zullen we eens zeggen over het hotel? Wij vonden het niet echt 4-sterren. Het was een erg mooi kasteel, en de openbare ruimtes waren echt top. De kamer was echter heel erg stoffig en slecht schoongemaakt, onze kamers zijn kleiner maar beter en completer ingericht. Er ontbraken allerlei elementaire dingen, zoals pen en papier, hoe je de receptie bereikt, hoe je de telefoon gebruikt, hoe laat het ontbijt is, enz. Het personeel was heel erg vriendelijk, maar zeer onervaren en dus ook erg nerveus. We konden ondanks de wervende teksten op internet daar niets te eten krijgen en de "paar minuten te voet" naar de stad bleek een goed half uur te zijn.  In een vliegende regen-, hagel- en natte sneeuwstorm zijn we dus naar het centrum gereden, waar we in de oude stad kleumend en nat onder een parapluutje 2 uurtjes nog een beetje aan sightseeing gedaan hebben. Uiteindelijk zijn we bij een klein gezellig grieks restaurantje neergestreken, de typisch oostenrijkse restaurants hadden ongezellig groot licht of serveerden schnitzels en braadworsten (net als hier dus). Terug bij de parkeerplaats was de kater groot dat we in een uitgestorven stad op zondagavond in november 12,20 euro mochten betalen voor 3 uurtjes parkeren. Terug in het hotel nog uitgebreid alle foldertjes bekeken en toen lekker naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.