ons hotel

zondag 1 juni 2008

Bloedheet!

Het is hier op het moment bloedheet! Iedere dag steigt het kwik tot rond de 30 graden, en sommige dagen er nog overheen. Onze goede vriendin Heleen, die sinds vrijdag gezellig bij ons logeert, boft met het stralende weer, al is het af en toe wel wat warm om veel te ondernemen. Gisteren zijn we met z’n tweeen naar de Grosse Arber (de grootste berg van het Beierse Woud, 1456 m hoog) gegaan, Pepijn heeft ondertussen die-hard het gras gemaaid. Toen we boven waren geweest en weer naar beneden wilden, werd de kabelbaan tijdelijk buiten gebruik gesteld vanwege naderend onweer. Na een tijdje konden we het gezeur van de andere wachtende mensen niet meer aanhoren (wat kunnen mensen zich toch onnodig druk maken op hun vakantie), en zijn wij rustig in de berghut wat gaan drinken met iets lekkers erbij. Toen we dat op hadden, ging de gondelbaan alweer (het onweer heeft de berg nooit bereikt) en was de hele meute wachtenden al naar beneden. Jammer dat de Schnappsbranderij in de buurt eerder dicht gegaan was vanwege een bruiloftsfeest, maar we hebben een leuke route gereden naar huis.

Donderdag hebben Pepijn en ik samen overigens ook een leuke tocht gemaakt door het Beierse Woud tot Passau en daarna zijn we langs de Donau naar Linz in Oostenrijk gereden. Gelukkig was het in Linz niet zo warm als thuis (24 ipv 32 graden) en stond er een lekker windje. ‘s Avonds waren we op tijd weer terug in Deggendorf voor onze allerlaatste dansles. Het was gezien de temperatuur eigenlijk niet te doen om te gaan staan jiven enzo, maar ja, het was de laatste keer, dus we gingen ervoor. We moesten Christoph en Susanna wel beloven dat we wel vrienden zouden blijven en nog steeds zouden blijven afspreken. Tsja, dat is de absolute keerzijde van een eigen bedrijf, dat je voor een privéleven zo weinig tijd hebt.

Nu is het heel rustig, dus Pepijn hoopt deze week eindelijk wat meer tijd te hebben voor het renoveren van het terras en ik voor het bouwen van de nieuwe website. We zijn er niet verbaasd over dat het rustig is: de vakanties zijn in heel Europa voorbij, last minutes krijg je niet veel door het warme weer (wie wil er nu bij 32 graden in het bos lopen?) en bovendien begint eind deze week het EK. Op Schiphol en in alle hotels waar we gewerkt hebben was een EK- of WK-maand altijd rustig, iedereen blijft thuis op de bank voor de buis en boekt pas weer als hun land is uitgeschakeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.