ons hotel

maandag 23 juni 2008

Boem is ho!

Vanmiddag naar de vergadering van verhuurders van vakantieverblijven in Lam geweest (dus niet alleen de hoteliers, maar iedereen die een onderkomen verhuurt aan toeristen). Wat iedere keer weer opvalt is de conservatieve houding van de VVV en de gemeente. Hotelsterren aanvragen is niet nodig, internet mwâ, samenwerken met reisorganisaties tegen commissie is geld weggooien, zowiezo is alle reclame wat geld kost belachelijk. We moeten vooral allemaal de steeds ouder wordende en dus uitstervende stamgasten vertroetelen, en veel Schweinebraten serveren met Beierse jodelmuziek. Tuurlijk jongens: oogjes dicht en weltrusten! Gelukkig zijn er een paar andere hoteliers die er net zo over denken als wij. Ik vraag me af of ze bij de VVV van de pot gerukt zijn, ze zien toch zelf ook wel dat de bedrijven die het advies niet opvolgen, die via internet werven, hotelsterren aanvragen en naar beurzen gaan, groei doormaken en de rest alleen maar achteruit holt.

Terug op de half lege parkeerplaats zet ik de auto in z’n achteruit en rij zo tegen een auto aan die dubbel geparkeerd achter mij is gaan staan in mijn dode hoek. Ja, hij moest even wat ophangen op het mededelingenbord daar, en waarom zou je de 5 lege parkeervakken naast dit bord gebruiken als je ook precies achter de enige geparkeerde auto op dat rijtje dubbel kan gaan staan. Gelukkig allebei alleen maar wat lakschade aan de bumper, wel waren we allebei vreselijk geschrokken. Daar sta je dan in de blakerende zon bij 31 graden papieren in te vullen….  Er was geen discussie over wat er ingevuld moest worden, alles ging erg netjes en beschaafd en er werden geen verwijten gemaakt. Hij is familie van een collega van ons, en het was ook de auto van dat hotel, en hij wist ook wie ik was, dus dat hielp wel. We zijn heel benieuwd wat de verzekeringen ervan gaan maken: weliswaar krijgt de auto die beweegt vaak de schuld ipv de auto die stil staat, maar hij was illegaal geparkeerd op een plaats waar ik hem redelijkerwijs niet kon zien. Gezien de kleine schade en het feit dat beide partijen all-risk verzekerd zijn, kan er wel eens besloten worden dat beiden de eigen schade dragen. Zowiezo hebben Pepijn en ik gelukkig een verzekering waarbij we de eerste keer onze no claim niet verliezen.

**UPDATE**
We hebben net gezellig met onze verzekering gebabbeld: het blijkt onder de duitse wet zo te zijn dat de auto die in beweging is altijd de schuldige is als de andere stil staat. Daarbij maakt het niet uit of die ander fout geparkeerd staat. In dit geval is dat zo en verliezen we dus ook een groot deel van onze noclaim, we gaan van trede 12 terug naar trede 5. Een heerlijk dure grap dus. Er is ons aangeraden om te bekijken of de schade aan de tegenpartij niet kleiner is dan de exorbitant hogere premie die we moeten gaan betalen, en dan zijn schade zelf uit eigen zak te betalen. Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.