ons hotel

vrijdag 6 juni 2008

Het Besluit

Vanaf 13 juni liggen we in Nederland in de kiosk. We werden benaderd door het blad Huis & Aanbod of we mee wilden werken aan een interview voor hun rubriek "Het Besluit", waarin emigranten vertellen waarom ze weggegaan zijn uit NL en hoe het nu met ze gaat. Het is een full-coulour artikel van 2 pagina’s geworden met prachtige glossy foto’s van ons hotel en een vermelding van de website. Je weet wel, die website waarvan de nieuwe versie nog steeds niet af is…. Het wordt deze week dus even een sprintje trekken met de site om in ieder geval iets beters te hebben dan er nu staat.

Gisteren zat ik weer eens bij de tandarts omdat er een kies was afgebroken bij het eten van een hard stukje in het volkorenbrood. Ik dacht dat er dit keer niets meer van te maken was en dat het trekken zou worden, maar met veel kunst en vliegwerk heeft de tandarts er weer een kunststukje van gemaakt. Binnenkort moet ik terugkomen om de kroon erop te laten zetten, maar dat moet eerst goedgekeurd worden door de verzekering. Dan nog blijft er een forse eigen bijdrage over, daar zaten we écht op te wachten deze maand….

Heleen is dinsdag weer naar huis gegaan (snik, snik), maar we hebben alle drie een superweekend gehad waar we weer even op kunnen teren. Maandag zijn we naar een aantal kleine leuke stadjes in Tsjechie geweest: naar Klatovy, Susice en Vimperk. Het kasteel was daar al dicht, maar we het plaatsje was lief en we hebben een geweldig leuke tocht gemaakt en onderweg een paar keer bij 30 graden op een terrasje gezeten.

Het marktplein van Klatovy:
Uitzicht op het kasteel van Vimperk:

Vanaf dinsdagmiddag was het dus weer "business as usual" en dat kwam mooi uit want de temperatuur ging ineens fors naar beneden. We hebben kamers gepoetst (het is zo rustig dat we de dames maar even niet laten komen), Pepijn heeft aan het terras geklust en ik heb aan de website gebouwd. Gisteren zijn we op onze Ruhetag niet weggegaan, we hadden zowiezo een paar aankomsten en rond het weekend hadden we al een paar dagen lol gehad en er moet ook ‘ns gewerkt worden! Het beton is nu op, dus moet er naar een bouwmarkt gereden worden, maar Pepijn is even met andere klusjes bezig. Om nou een uur in een auto te gaan zitten alleen voor wat zakken cement vinden we wat te gortig, daar moeten we nog een paar boodschapjes bijverzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.