ons hotel

maandag 26 januari 2009

Hoest am Berg

Ja, ik ben echt heerlijk de klos. Al jaren gaat de griep onze deur voorbij, maar nu gaat het niet helemaal lekker. Gelukkig is het geen "ik lig een week in bed te klappertanden en kan niks"-griep. De koorts heb ik al uitgezweet, nu de rest nog. Tussendoor komt er nog verbazingwekkend veel nuttigs uit mijn handen, al eindigt bijvoorbeeld een gesprek al heel snel in een hoop gehoest, gesnotter en gepiep, dus kan ik beter geen telefoon aannemen. Nu begint Pepijn echter te klagen dat hij zich ook niet zo goed voelt. O jee….

Ondertussen is het hier typisch laagseizoen, rustig dus, en eigenlijk vinden we dat niet eens echt erg. Er ligt nog steeds een berg administratie en een berg wasgoed, en we hebben ook nog plannen met de website en een mailingcampagne, dus voorlopig houden we onszelf wel even goed bezig. De boekingen lopen ondertussen ook al lekker binnen voor de komende maanden. Het belooft weer een drukke zomer te worden! Dit is ook de tijd van het jaar om na te denken over dingen waar je normaal gesproken geen tijd voor neemt: bijvoorbeeld nieuwe menu’s schrijven, we hebben tijdens onze trip in Nederland weer wat goede kookboeken gekocht (dat noemen wij altijd pornoboekjes voor koks).

Vandaag is er ook een verzekeringsmakelaar geweest om onze verzekeringen door te lichten. We hadden al een tijdje het gevoel dat onze verzekeringen beter en misschien ook goedkoper konden. Via TipTop werden we getipt over dit bedrijf, dat voor hotels bij verschillende maatschappijen verzekeringen afsluit. Andere collega’s die al langer zaken met hen doen waren op de ledenvergadering laaiend enthousiast. Toen deze meneer vandaag onze polissen zag, riep hij meteen dat er wel wat te verbeteren viel, ofwel bij de dekking ofwel bij de prijs. Hij meende bij 1 verzekering zelfs 50% te kunnen besparen en dan nog steeds een beter pakket af te kunnen sluiten! We zijn benieuwd waar ze uiteindelijk mee komen, zowiezo komt er nog een keer een expert ons hotel doorlopen op het gebied van inbraak- en brandrisico, ook altijd nuttig! Gelukkig zijn er geen echt schokkende dingen naar voren gekomen mbt onze oude verzekering. Daar kunnen we nog wel even mee doordraaien totdat dit geregeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.