ons hotel

vrijdag 9 januari 2009

In Nederland

Vraag ons niet hoe, maar uiteindelijk is het toch gelukt om het hotel af te sluiten en weg te rijden. Het was al in de middag toen we eindelijk woensdag weg konden. Het werd dus onderweg eten bij een oninspirerend wegrestaurant, want pas na tienen waren we bij Pepijn´s ouders. Weg betekent bij ons nooit vrij zijn, dus er is de afgelopen dagen nog best wel veel gewerkt op de computer. Dan is het fijn dat ook beide ouderparen een internetverbinding hebben. Gisteren hebben de ouders van Pepijn meegeholpen folders te vouwen voor de Vakantiebeurs, daar hadden we nog helemaal geen tijd voor gehad. Donderdagavond hebben we de ouders van Pepijn gezellig getrakteerd op een lekker etentje, morgenavond trakteren wij mijn ouders op een musicalbezoek. Voor de rest zijn we vandaag een uurtje in Geldrop geweest, omdat we nog een aantal dingen op ons verlanglijstje hadden staan die we graag wilden hebben (meest drogisterijartikelen en dergelijke). Dan hebben we nog niet eens de nederlandse etenswaren gekocht, dat doen we aan het eind van het verblijf. De verlanglijst met drop en rookworsten wordt steeds langer. Het was wel leuk om weer winkels zoals de Hema en de Zeeman te zien. Uiteraard moeten we nog een keertje naar een grote stad om echt aan ons trekken te komen. Hier hebben ze uieteraard geen Bijenkorf, Fame Music of American Book Center.

Wat vinden we verder van Nederland? Wat ons het meeste opvalt is hoe slecht er hier sneeuw geruimd wordt (niet eigenlijk) en dat niemand op winterse omstandigheden is voorbereid. Bij minder winter wordt er in Beieren al meer materieel uit de kast getrokken. En dat terwijl de gemiddelde Beier altijd winterbanden heeft en sneeuwkettingen bij zich heeft, en de gemiddelde nederlander niet. We vinden de mensen in de winkel erg vriendelijk, maar daar moet dan wel weer bij gezegd worden dat dit natuurlijk Brabant is, en niet de Randstad. We hadden gedacht Nederland erg duur te vinden, maar ook dat valt heel erg mee.

De grootste grap was mijn mobiele telefoon. Ik had nog een werkende nederlandse Orange-prepaid telefoon: in Duitsland heeft die het prima gedaan, bij de grens kreeg ik nog een gezellig SMS-je met "welkom in NL" en toen was hij zijn netwerk kwijt en kon niets meer vinden. Vandaag heeft men het bij de telefoonwinkel nog geprobeerd, maar uiteindelijk bracht een telefoontje naar de helpdesk van Orange uitkomst. Orange is T-Mobile geworden, en aangezien ik een wat oudere telefoon heb, kon hij niet automatisch overschakelen. Hij moest heropgevoed worden….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.