ons hotel

dinsdag 13 januari 2009

vakantiebeurs

Zo, de eerste dag van de Vakantiebeurs is achter de rug. Niet zo´n zware dag, want het was de vakdag voor vakbezoekers, dus het was redelijk rustig. Altijd lekker om erin te komen. De afgelopen dagen waren toch wel weer heel erg volgepland, dus het was wel fijn dat de dag een beetje voortkabbelde. We zijn allebei wel kapot, maar dat is eerder van de gezelligheid eerder deze week.

Zaterdagavond gingen we met mijn ouders naar de musical Sunset Boulevard. Hij was leuk, maar eigenlijk waren we het er allemaal over eens dat het toch wel erg duur was voor wat het was. Zondag zijn we naar beste vriend Harald geweest. Onderweg ernaar toe zijn we even op Schiphol geremd voor een kort bezoekje aan de oud-collega´s bij Martinair. Wat een personeelsslachting heeft daar plaatsgevonden! Er waren nog wel oude bekenden, maar de meeste zijn wegbezuinigd. Schiphol voelde vreemd, als in een film of een vorig leven. Spijt of heimwee had ik niet dat ik daar niet meer werkte. Zowiezo hebben we hier in NL nu nog steeds geen spijt of heimwee van onze beslissing om alle schepen achter ons te verbranden en naar Beieren te gaan. In ons oude huisje in Amsterdam lijken wel aso´s te wonen, de voortuin was sterk verwaarloosd, er hingen oude lappen voor de ramen en er was duidelijk al sinds ons vertrek geen raampje gelapt. Anyway, met Harald zijn we even Amsterdam ingegaan en na een bezoekje aan een goede platenzaak en boekenwinkel (dat missen we beiden zo) hebben we lekker gegeten en nog gezellig wat gedronken in onze favoriete Ierse pub waar we al sinds onze studententijd komen (Ierse pubs heb je bij ons ook niet). Het logeren bij Harald was ook heel erg gezellig, ik sliep in de logeerkamer en Pepijn op de stretcher in de woonkamer.

De volgende morgen werden door Harald op een luxe ontbijt met scrambled eggs en kaas-uienbroodjes getrakteerd, waarna wij met z´n tweeen naar de Horecava zijn gegaan. Na een dagje rondkijken zijn we onderweg naar huis nog bij de Makro geremd voor wat dingen die ze bij ons niet hebben (oa satésaus en drop). Vanmorgen vroeg onderweg naar de Jaarbeurs, gelukkig waren we verstandig geweest en hadden we de bus en de trein genomen. Vanaf Leiden valt het best mee met de trein. Onze duitse collega uit Nürnberg was niet zo handig geweest, en dacht best in de ochtendspits met de auto van Harmelen (waar zijn hotel was) naar hartje Utrecht te kunnen rijden, ook al was hij door ons gewaarschuwd dat hij dat echt niet moest proberen. Gevolg: meer dan een uur muurvast gestaan…. Andere collega´s sliepen in Zeist en die hadden wel geluisterd. Iedereen was er dus, behalve het opperhoofd met de toegangspasjes. Aaaahhh….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.