ons hotel

dinsdag 5 mei 2009

Als Natas van huis is...

Dan…. wordt er stevig doorgeklust. OK, ik was al begonnen voor ze weg ging maar nu wordt er toch flink gas gegeven. Op Koninginnedag was heel Nederland met wat anders bezig, maar ik was bij de bouwmarkt voor ons balkonhekje. Nou ja, hekJE… 2 pallets vol zal je bedoelen, zo’n 45 meter!
Na een uur provinciale weg meesukkelen met de vrachtwagens was ik blij er mee thuis te zijn.
Vrijdag hadden we gasten, maar toen die vroeg aankwamen, niet bij ons wilden eten en ‘s middags weer de deur uitgingen heb ik meteen maar de zaag in de planken aan de gevel gezet aan de kant van de parkeerplaats. Die planken dekten het halve raam aan het eind van de gang af (begane grond vanaf de receptie, 1 verdieping hoger dan de parkeerplaats vanwege de helling) met het volgende resultaat:

(De planken liepen dus horizontaal door)

En het moet wel veilig blijven, dus 1 van de zojuist gekochte balkonhekken er aan gemonteerd, zoals gepland.

Zondag ging Natascha weg, had ik het na vertrek van de stamtafel (10:00 – 12:00) redelijk rustig, maar het is hier in Beieren niet gebruikelijk herrie te maken op zondag.
Maandag de beuk er in. Geen ontbijters, meteen een overal aan en gaan. Binnen korte tijd waren de sombere bruine planken dwars over de gevel van een eerste laag vriendelijk oker voorzien, en de vijf balkonkamers ontdaan van hun balkonhekje.
 
Beetje jammer voor onze vaste gast in kamer 5 zou je zeggen maar daar was het mee besproken en hij was al met de mededeling gekomen toch zijn kamer met balkon te willen, hij zou niet vallen en suicidaal is hij ook niet. Gelukkig maar.
Nou hadden we dus al die solide 4 cm dikke planken over, zeker 80% daarvan was nog in goede staat. En een plan was daar ook al voor, want naast de voordeur hadden we al een tijdje een paar tafels in het gras staan, dus daar wilden we een houten dek maken om 3 of 4 tafeltje terras te maken direct in het zicht van wandelaars. Dat kwam er met hulp van Timo dus vandaag, geheel in de sfeer van de Eco-regio Lam-Lohberg met hergebruikt materiaal!


Als er gerommeld wordt in het territorium moet dat natuurlijk nader onderzocht worden.

…… En ondertussen is het terras aan de voorkant af en van een nieuwe verflaag voorzien.  Pfff!!! De cirkelzaag is doorgebrand bij de 1 na laatste plank, en de terrasschroeven hadden eigenlijk in de balkonhekken gemoeten, ik heb dus 200 nieuwe nodig als ik donderdag naar de bouwmarkt ga (en een nieuwe zaag). Maar: de eerste klus is plat, nu de tweede laag verf aan de parkeerplaatskant en de balkonhekken nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.