ons hotel

vrijdag 15 mei 2009

Houtwerk en exotische gasten

We zijn nog steeds bezig met balkonhekken, die van de kamers zijn nu af. We moeten ze nog wel 2 lagen lak geven maar de kamers zijn vanaf vandaag weer allemaal verhuurbaar.
We vinden dat het gebouw er een stuk vriendelijker uitziet zo, dan met die donkerbruine planken!
Onze nieuwe medewerkster Christine kan het goed met Sandra vinden. De beide dames hebben vandaag als een speer 12 kamers schoongemaakt. Niet allemaal vandaag vertrokken, en er zaten natuurlijk ook de kamers met balkon bij die we vanwege werkzaamheden na de laatste vertrekkende gast niet schoon hadden gemaakt. Maar toch: de afgelopen week weer allerlei gasten gehad. Weinig Duitsers, vooral veel Nederlanders, twee verdwaalde Zweden op zakenreis en een stel Italianen, ook op zakenreis…….

De Zweden waren echt goed verdwaald bij ons, ze kwamen van een afspraak in Belgie en hadden de volgende dag een afspraak in Regensburg…. Waar ze dus 1,5 uur voor aankomst in ons hotel langskwamen. Ze waren er pas om middernacht, moesten vroeger dan normaal ontbijten alvorens voor achten alweer kompleet in de stress terug naar Regensburg te racen. Een paar uur later telefoon: Heeft u mijn laptop gevonden? Nee, uw kamer was nog niet schoon gemaakt…. even zoeken dan maar…. en inderdaad, in de badkamer op het krukje onder de wastafel.
Wat doe je met een laptop in de badkamer? Je e-mail lezen tijdens het scheren? Nou ja, als je tijdgebrek hebt! Hij kon hem niet komen halen want hij moest nog naar Amsterdam en dan de volgende dag naar Kiel voor de boot naar Zweden. Joepie! DHL zorgt nu voor de laptop en deze gast gaat vast zijn secretaresse vemoorden vanwege de briljante routeplanning (dat hij over ons erg tevreden was, doet er niks aan af dat hij naast een onlogisch reisschema ook nog eens 3 uur te veel gereden heeft)

Zondag vergaderen we weer over het activiteitenprogramma, dat komt er gegarandeerd voor 22 weken tot ver in de herfst en dan zien we verder.
Maandag verder met balkonhekken; de bruine planken van het restaurant-terras gaan er ook af, de betonrand wordt wit geverfd, er komen nieuwe palen en dezelfde hekken als bij de gastenkamers.
Dan loopt het patroon door langs het hele pand, ook bij onze privéwoning aan het eind van het gebouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.