ons hotel

zaterdag 30 mei 2009

Helder idee

Gisteren wilden we in een kamer van een aankomende gast even gezellig de lampjes aandoen. Dit doen we eigenlijk altijd, staat wel zo vriendelijk en gasten vinden het echt heel leuk. De bureaulamp deed het niet. Dan dus maar even de gloeilamp vervangen. Verrek… waar is de gloeilamp???? Tsja, je zal als gast maar dringend een gloeilamp nodig hebben. Zo’n standaard gloeilampje is natuurlijk héél erg duur en héél moeilijk verkrijgbaar…. We hebben zo’n donkerbruin vermoeden wie het geweest is, maar om nou moeilijk te gaan doen voor een gloeilamp van een paar dubbeltjes…. Wij hebben dit regelmatig meegemaakt in verschillende vijfsterrenhotels waar wij gewerkt hebben (je hebt wel heel veel geld over voor je hotelkamer, maar neemt een gloeilamp van pak ‘m beet 50 cent mee???), maar in ons hotel is dit de eerste keer. Voor de rest ontbrak er niks. Vaag….

Dan had Pepijn vanmorgen een helder idee….verslapen….. Het ontbijt is vanaf 8 uur en hij zat om 8:08 rechtop in bed. Snel maar even samen in touw…. Gelukkig stond het meeste er bijtijds de gasten kwamen, ze moesten nog 4 minuten op de verse broodjes en de eieren wachten. Dit had heel anders af kunnen lopen. De gasten hebben er nauwelijks wat van gemerkt, en er was dus ook niemand boos of ontevreden.

Het is dit weekend heel erg rustig, het is hier niet zo mooi weer. Op TV zagen we dat het in Nederland en grote delen van Duitsland 25 graden is, dus het is geen wonder dat de toeristen niet echt hierheen willen komen. De komende weken lijken wel heel erg goed voor ons te worden, wat er nu al in de boeken staat is indrukwekkend. Omdat de meeste reserveringen normaal gesproken echt extreem last-minute komen, is het heel erg moeilijk plannen, we moeten iedere keer op het laatste moment medewerkers bellen of snel even naar de supermarkt scheuren. Nu kwamen er net ook weer een paar reserveringen voor morgen binnen, dus moet er maandag toch een medewerker komen werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.