ons hotel

vrijdag 29 mei 2009

Voorspellende gaven

We zeiden het al in het vorige log over dit onderwerp: dit gaat nog een vervolg krijgen. Je weet wel, het verhaal van de gast die zich beledigd voelde over vragen naar zijn minibargebruik. We kunnen een bijbaan als waarzegger nemen. Gisteren vonden we, toen we terug kwamen van het boodschappen doen, een brief van de rechtbank in de bus. We hebben weer even hard gelachen. Meneer daagt ons voor het gerecht. In de actie van de rechtbank zien wij toch wel een heel duidelijk teken dat die daar ook heftig hebben zitten zuchten. Hij wilde persé een uitgebreide zitting ter rechtbank en een smak geld aan schadevergoeding, maar de rechtbank heeft dit alles al afgewezen. Beide partijen mogen een brief sturen, en het smartegeld wat uiteindelijk kan worden toegewezen is nog maar een klein deel van wat hij geeist had. Van dit schijntje liggen wij ook echt niet wakker, volgens ons rechtsbijstandsteam heeft de man bovendien geen poot om op te staan. Terwijl het bij de rechter ligt, zullen wij er in het openbaar niet te veel op ingaan. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen!

Gisteren konden we de verpeste Ruhetag van dinsdag inhalen. Wat was er gebeurd? Wij wisten niet dat er een programmeerfout zat in 1 van de reserveringssites. Je gaat ervan uit dat als je drukt op de knop "voor vandaag geen boekingen accepteren" dat het systeem dan alle kamers sluit en er niet per ongeluk eentje laat openstaan. In het hele World Wide Web zwierf er dus nog 1 boekbare kamer rond en daarop kon je dus de wet van Murphy loslaten dat er precies iemand op die ene site die ene kamer voor die ene nacht wilde boeken. Gelukkig waren we nog thuis, de ellende was niet te overzien geweest als we 100 km weg waren geweest en er had iemand voor de deur gestaan.
Het was wel een hot-naar-her-ren-dagje gisteren: we moesten naar de bank, de VVV, de boekhouder, de bouwmarkt, de grote supermarkt in Straubing en naar de reformwinkel. Dit laatste omdat er maandag gasten aankomen met glutenallergie en we speciaal brood moesten hebben. We hadden hier in Arrach een Bio-bakkerij gevonden die het had kunnen bakken, maar die is helaas t/m 10 juni met vakantie. We hebben gisteren wel leuk buiten de deur gelunched en ‘s avonds gegeten, dus dat was het recreatieve deel van deze dag. Qua weer was het gisteren ook echt niks: koud en regen. Een heel verschil met de hitte van de dagen ervoor. Wij hebben hier ook zo’n leuk noodweer gehad als in Nederland, maar het ergste is meer naar het westen van Beieren gevallen. Het ziet er wel naar uit dat de komende dagen wel weer mooi worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.