ons hotel

vrijdag 11 september 2009

Betrapt!

Wat is dat toch met rokers? Denken die nou echt dat niet-rokers dom zijn of zo? Op een niet-roken kamer roken valt altijd op, daar kom je eenvoudigweg niet mee weg. Omdat ze zelf een rooklucht om zich heen hebben hangen, denken ze dat het met de kamer wel meevalt, maar zelfs als ze uit het raam roken is het duidelijk voor de schoonmaker. Nu hebben we er weer eentje die denkt dat als je in de badkamer rookt met de deur dicht en de ventilator aan, dat het dan niet opvalt. Als je vervolgens je sigarettenas op de WC-bril laat liggen, ben je betrapt. En ook nog zo schaamteloos zijn en het nog toegeven ook onder het motto "Ach, af en toe een sigraetje moet toch kunnen". Ik heb gezegd dat als het nog 1 keer geconstateerd wordt, we dan kosten in rekening gaan brengen omdat de kamer als niet-roken kamer onverhuurbaar is. Je hebt geen rokenkamer aanvraagt en bij aankomst zeg je dat je toch niet in de kamer rookt. En dan gaan zitten mokken als er wat van gezegd wordt en moeilijk tegen ons doen… Nu willen ze ineens verhuizen. Soms heb ik het gevoel dat we hier een kleuterschool hebben.
Dit weekend wordt het heel erg druk, we hebben de golfgroep weer op bezoek, en daarnaast nog redelijk wat andere kamers. Dat wordt dit weekend nog even héél hard werken en weinig slapen, en waarschijnlijk hele zere voeten. Na het weekend is het dan ineens heel rustig, dan gaan de kinderen hier weer naar school. Een goed moment om bij te slapen! Gek genoeg hebben we later in de maand weer een week dat we bijna helemaal vol zitten, maar dit is toeval, dit zijn geen mensen die elkaar kennen.
Vandaag was het nog even extra jammer dat we een zakenreiziger in huis hebben die een uur vroeger moet ontbijten. Ik stond nou net om 6 uur niet echt naast mijn bed te juichen… Gelukkig komt Christine vandaag en morgen en Sandra zondag om ons te ontlasten. Silvia heeft aangegeven dat ze er geen zin meer in heeft en wil toch liever niet onregelmatig werken. Ze wil graag dat we een week van te voren bellen als we werk voor haar hebben of wil een vaste dag werken. Aangezien de meeste gasten 1 tot 2 dagen van te voren reserveren en ook vaak als ze hier zijn nog besluiten om langer te blijven of eerder te vertrekken, kan dat dus echt niet. Ze heeft gewoon ook teveel andere dingen die ze graag doet, altijd als je haar belt heeft ze een of andere sociale afspraak. Als iemand niet wil werken of geen tijd heeft om te werken, moet hij die verplichting ook niet aangaan, en moet hij er ook niet raar van staan te kijken als de baas uiteindelijk iemand belt die wèl graag komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.