ons hotel

zaterdag 5 september 2009

Herfst

Het is hier opeens herfstig geworden. Na weken hoge temperaturen loeit de wind om het huis. Alles is nog groen, maar het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat alle blaadjes rood en bruin worden. Gek hoor, de zomer is voorbij gevlogen en we hebben er zo goed als niets van mee gekregen. We krijgen na het weekend nog even lekker nazomerweer met verwachtingen tot wel 24 graden.
Hier is het ineens wat rustiger geworden, maar vanaf maandag zitten we weer wat voller, en volgend weekend is de golfgroep er weer zoals ieder jaar. Deze maand gaat het in golfbewegingen, sommige weken zijn we heel vol en andere (nog) niet. Je merkt dat de gasten het minder vinden als er maar een paar kamers in huis zijn. Al heb je natuurlijk rare gasten die daar meteen hele andere conclusies aan verbinden. Sommige mensen brengen nou eenmaal hun eigen ongezellige relatie en negativiteit mee en zien dat graag (ten onrechte) bevestigd in het gedrag van andere gasten of gewoon in het feit dat het rustig is.
Pepijn mocht gisteren weer liefdadig gaan doen en bloed gaan geven. Hier in Beieren is dat nogal apart: je krijgt naderhand een complete Beierse maaltijd met Leberkäs en worsten en mag ook nog een cadeau uitkiezen. Vorige keer kwam hij met een koksmes naar huis, dit keer had Pepijn een bakkwastenset meegenomen. Ze wikkelen je arm helemaal in het verband en daar plakken ze een streepjescode op, echt een heel raar gezicht. De vorige keer vroegen alle gasten wat hij gedaan had, maar deze keer viel het op dat helemaal niemand wat zei.
Gisteren hebben we eindelijk ons vertaalwerkje afgekregen. Het grootste probleem waarom het zo lang duurde was, naast de drukte in het hotel, dat sommige zinnen in het Duits zo krom als een hoepel waren, en dat wordt er tijdens het vertalen niet beter op. Het gevolg is dus dat je ook nog de hele tekst moet proberen te verbouwen en ondertussen zo dicht mogelijk bij het origineel moet blijven. Verwijzingen als "daarom", "ten tweede", "ondertussen", "hij", hebben alleen zin als er in de zin(nen) ervoor dingen staan die daarmee samenhangen… Gelukkig heeft Pepijn ook een lekkere talenknobbel, dus met z’n tweeen komen we er altijd uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.