ons hotel

zaterdag 19 september 2009

Doe joe wont vertaling?


Nou, dan mag je aansluiten achter in de rij! Zoals Pepijn het al omschreef: het jongt maar door voordat de vorige jonkies het nest hebben verlaten. Het was de bedoeling dat we voor de rustige wintermaanden wat omhanden zouden hebben, liefst wat ook nog iets opleverde, maar dit is eigenlijk net even een paar weekjes te vroeg gekomen. Het is ook nog héél erg veel… Veel stress dus om tussen de normale werkzaamheden door wat gedaan te krijgen!
De afgelopen twee dagen waren Heleen en Arno weer hier onderweg naar huis vanaf Kroatie. In tegenstellling tot de heenreis hadden we nu wel de mogelijkheid om gezellig samen te eten en wat te praten. Het is dus 2 avonden veel te laat geworden, ik heb vannacht ernstig te weinig geslapen. Maar ja, zo vaak komen er geen leuke vrienden langs, dus dan mag het voor een keertje wel eens. Het zou deze week eigenlijk doodstil zijn, maar zoals dat bij ons gebruikelijk is hebben we er last minute weer wat bij gesprokkeld. Vanaf maandag hebben we volle bak, een mooi resultaat nog zo laat in het seizoen.
Op dit moment hebben we allemaal hele gezellige gasten, op eentje na die denkt dat we hier op de oosterse markt zijn. Iedere dag komt die weer met de meest belachelijke afding-voorstellen en dat terwijl ze al een absolute bodemprijs heeft en er ook al een gratis upgrade vanwege een lang verblijf gegeven is. Gisteren was de nieuwste actie dat ze met de mededeling kwam dat ze ergens anders wilde gaan ontbijten en dat wij dat dan maar moesten gaan betalen. Als zij hier niet ontbeet, dan konden wij toch het volledige bedrag van een complete maaltijd elders van haar hotelrekening aftrekken? Helaas voor haar staat er in de algemene voorwaarden dat als je aangeboden prestaties die in de prijs inclusief zijn niet gebruikt, je dan geen geld terug krijgt. Ik wacht nog op degene die betoogt dat hij korting wil omdat hij geen laptop heeft en dus de internetverbinding niet gebruikt of dat de sauna in het openbare zwembad groter is dan de onze en wij dus maar de entree voor het zwembad moeten betalen. Eergisteren heeft deze gast overigens haar ongenoegen duidelijk gemaakt dat het ontbijt te laat begon, maar het is nu al bijna 9 uur en ik heb nog geen hond gezien, dus zo belangrijk is dat overduidelijk dan ook weer niet….
We hebben deze week stookolie voor de winter moeten bestellen, voor een heel hotel natuurlijk een gigantische rib uit het lijf. Als je weet dat er een hele grote tankwagen strotjevol met Heizöl speciaal voor ons moet rijden kun je wel bedenken over wat voor hoeveelheden (en ook over hoeveel geld) we dan praten. Nou ja, even 85.000 woorden vertalen van het duits naar het engels en we zitten er behagelijk bij. Tegen die tijd ben ik héél hard aan vakantie toe….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.