ons hotel

dinsdag 26 oktober 2010

Ontbijt met vreemde bijsmaak

Tijdens de meeting werd gesproken over het kwaliteitskeurmerk Best Breakfast. Als je voldeed aan de eisen die zij stelden, kreeg je een mooie oorkonde en deursticker en kon je werven met het prachtige ontbijtbuffet wat je had om nog meer gasten door de deur te krijgen. Zelfverzekerd dat wij daar ook absoluut aan voldeden, meldde Pepijn ons vrijblijvend aan. Godzijdank hoefde je nog niets te betalen voordat je alles had ingevuld en was komen vast te staan dat je aan de eisen voldeed.
Enthousiast begon Pepijn met online invullen op de laptop tijdens de meeting en ik heb de rest hier thuis ingevuld. Het ging om de minimumeisen die aan een ontbijt in een normaal, klein driesterrenhotel gesteld konden worden. Tegen het eind kwam de stoom uit mijn oren. Dit was echt geen normaal driesterrenhotel-ontbijt. Zelfs sommige 5-sterrenhotels met 300 kamers waar wij gewerkt hebben zouden hieraan niet voldoen!
Verwachten jullie onderstaande items nou echt op een buffet van een piepklein driesterrenhotel? Hierbij heb ik alleen de meer "aparte" minimumeisen genoemd, dat er én boter én margarine aanwezig is en keuze in smaken jam en verschillende broodsoorten spreekt natuurlijk voor zich.
-olijven
-paprika
-uiringen
-minimaal twee soorten sla met minimaal 2 soorten dressing
-baked beans
-warme pap of porridge
-warme spek en warme worstjes in een warmhoudbak
-gerookte vis en ingelegde vis (ieder minimaal 1 soort)
-a-la-carte menu met minimaal 2 verschillende soorten eieren die vers bereid worden
-minimaal 2 verschillende soorten flessen mineraalwater
-smoothies
-kaasplateau met minimaal 3 verschillende soorten camembert (misschien ben ik dom, maar camembert is camembert, hoezo 3 soorten??)
-met de hand zelf vervaardigde en gemixte müesli
-minimaal 4 verschillende soorten cerials in portieverpakking (bijv cornflakes, niet zijnde müsli)
We kregen net een mailtje. We voldeden niet aan de eisen. Ach gut, echt waar? Nou, dat had ik nou echt nóóit verwacht. Maar de afzender (en die was een verrassing voor mij) had nog wel een ideetje hoe we toch nog aan het certificaat konden komen. Gewoon even contact opnemen. Ondertekend: Best Breakfast Team Kelloggs Deutschland. Wat denken jullie? Zouden zij heel toevallig die 4 verschillende soorten cerials in portieverpakking kunnen leveren, en voldoe je dan ineens wél aan de eisen? Ik heb zo'n vermoeden. Dus als je ergens in Duitsland deze sticker op het raam ziet, weet je in ieder geval dat ze 4 soorten cornflakes hebben…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.