ons hotel

vrijdag 18 februari 2011

Halfpension

We hebben het al vaker gezegd: mensen die halfpension boeken zijn meestal diegenen die helemaal niets lusten. Avontuurlijke mensen boeken namelijk geen halfpension bij een reisbureau, die kijken wel wat er te happen is in het hotel, en anders zoeken ze een eetgelegenheid buiten de deur. Het zijn juist de onzekere types die voor alle dagen van het verblijf vooraf eten bestellen. Wij hebben een aantal jaar geleden al besloten dat wij geen pakketten met halfpension meer via externe kanalen verkopen, alleen op onze eigen website waar het menu duidelijk staat vermeld. Helaas wil onze waardeloze touroperator alleen pakketten met iedere dag halfpension aanbieden. Tot nu toe is dat vaak een probleem gebleken, aangezien hun doelgroep duidelijk niet de onze is. Voor die anderhalve man en een paardenkop die we via hen krijgen ga ik echt niet iets anders aanbieden wat ons concept niet is.
We hebben weer zo'n stel…zucht….Ze stonden hier bij het inchecken al moeilijk te doen of ze 's middags geen warm konden eten. a) dat heeft u niet geboekt en b) dat bieden we niet aan. Nou, dan maar om half 6 eten. Je gaat drie dagen achter elkaar kippensoep zitten eten, want je lust niets anders: geen tomatensoep, geen champignonsoep, geen ander voorgerecht, nee echt heeeelemaal niks. Waarom boek je een driegangenmenu als je geen nagerechten eet en je ook geen koffie of thee toe wilt? We hebben naast ons dagmenu (door schade en schande wijs geworden) ook een vast menu met simpele dingen zoals gehaktballen of zalm. Ook dat was te moeilijk. Vervolgens bestel je van het dagmenu eendenborstfilet met bosvruchten-cassislikeursaus en klaag je dat de saus zoetig smaakt. Ze hield er maar niet over op. Vanmorgen bij het ontbijt begon ze er weer over. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat juist dit specifieke gerecht al jaren op onze kaart staat, een grote renner is en we er alleen maar complimenten over krijgen.
De nieuwe saunasturing is net geleverd. Pepijn kan dus straks meteen aan de bak en hem inbouwen. Met een beetje geluk doet de sauna het dan vanavond weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.