ons hotel

woensdag 4 april 2007

Cesky Krumlov

Vandaag ben ik jarig, maar op de een of andere manier voel ik mij helemaal niet jarig. Het was een dag als alle andere. Omdat de broodleverancier een vaste route rijdt en altijd op woensdag bezorgt, konden we vandaag de deur niet uit, dus hebben we er gisteren maar een leuke dag van gemaakt. We zijn naar het oude Tsjechische stadje Cesky Krumlov geweest. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, het is een klein stadje in de bocht van de rivier de Moldau, met een groot oud kasteel op de heuvel, een soort mini-Praag. Het hele historische centrum en het kasteel staan sinds 1992 (terecht) op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bij ons vandaan is het ongeveer twee en een half uur rijden.
Enig nadeel was dat het heel erg guur koud was en dat het ook af en toe regende. Niet echt de ideale dag om eens lekker in een stadje te gaan slenteren… We hadden geluk, het kasteel was een uur langer open dan aangekondigd, dus we konden nog met een van de rondleidingen mee. In het kasteel was het alleen nog kouder dan buiten. We hadden een enthousiaste gids, en het kasteel is werkelijk prachtig, maar we kwamen totaal verkleumd weer buiten…. Tijd voor een warme chocolademelk dus!
Om zes uur hadden we het wel gezien, en begon het wel erg bitter koud te worden, en besloten we eerst een stuk terug te gaan rijden richting Duitse grens en dan in Beieren te gaan eten. Het is een prachtige rit door Tsjechie, maar het is erg bebost en verlaten, dus niet echt ideaal voor een verjaardagsdineetje, en na het donker wordt het rijden door de eindeloze duisternis wat onprettig. We hebben in Freyung Grieks gegeten, en moesten daarna nog een flink stuk rijden, maar dat was wel grotendeels bekend terrein.
Vandaag zijn we de hele dag doodmoe geweest van onze trip, en is er niet zo veel uit onze handen gekomen. We hebben wat kamers schoongemaakt en kregen bezoek van onze buren. Zoals ik al eerder heb verteld is onze lieve buurvrouw erg ziek, en we hadden gisteren een bloemetje gebracht, omdat ik wist dat ze morgen een hele zware chemokuur kreeg, waardoor ze waarschijnlijk doodziek is met de paasdagen. Blijkbaar hebben we laten vallen dat ik vandaag jarig was, want ze stonden ineens op de stoep met een plant. Allebei onze ouders hebben natuurlijk gebeld om mij een fijne verjaardag te wensen.
Aangezien het deze week vreselijk koud is, en er zowiezo weinig toeristen zijn net voor Pasen (stilte voor de storm), komen er helemaal geen wandelaars voorbij. Echt jammer, want we verkopen dus ook geen broodjes. Met de boekingen loopt het lekker, veel langere reserveringen, al is het veel voor het voor-en naseizoen (vooral juni en september), juli en augustus loopt nog niet zo. Pinksteren is een gekkenhuis, maar Hemelvaart niet. Komt misschien nog, Pasen begon ook laat te lopen, en we zijn lange na niet vol, maar mensen wachten het weerbericht misschien nog even af. Je hebt kans dat er ineens nog wat bij komt. Vandaag ook weer een groepsaanvraag voor augustus gehad, hopen dat het wat wordt, dat zou een week lang helemaal vol betekenen!
Nog twee weken en dan komen de ouders van Pepijn. Iedereen kijkt er erg naar uit, zij hebben het hotel zowiezo nog nooit gezien. Harald komt met een aantal vrienden van de treinenspottersclub met Pinksteren langs, en Heleen (ook een van onze oudste vriendinnen) en Martijn hebben aangekondigd dat ze deze zomer echt eens langs komen waaien. Verder hebben de ouders van Harald grootse plannen om langs te komen. Mijn ouders willen ook binnenkort weer eens langskomen, onderweg naar het zuiden of oosten. Wordt dus nog een drukke boel dit jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.