ons hotel

zaterdag 14 april 2007

Stofbende

Kamer 10 is geheel leeggeruimd en Pepijn is met een boorhamer een gat van 10 x 20 cm in de vloer door het gewapend beton aan het hakken waar de kabelgoot met alle kabels voor het hele hotel door moet. In die kamer wil je dus niet zijn, dat is echt een stofbende. Vanaf vandaag hebben we ook weer gasten, dus als die komen inchecken is het over met lawaai veroorzaken voor vandaag. We kunnen natuurlijk alleen iets doen wat lawaai maakt als de gasten er niet zijn. 
Pepijn heeft gisteren de hele morgen kabelgoten aangebracht op de zolder totdat het te warm werd daarboven. Het weer is hier stralend, maar we hebben er nog geen minuut van kunnen genieten. We hebben kamer 10 maar 6 weken out of order gezet in de computer, dat kabelprojekt duurt nog wel even, en nu toch alles eruit is kunnen we die kamer erna misschien gelijk renoveren. Kamer 6 is ook niet verhuurbaar, daar hebben we alles uit kamer 10 in opgeslagen, maar dat is toch de ongezelligste simpelste eenpersoonskamer zonder balkon of terras met uitzicht op de parkeerplaats. "Last to be sold " heet dat zo mooi in de hotellerie.
Met de boekingen voor mei en juni loopt het bijzonder goed, er zijn dagen dat we vol zijn of nog maar een paar kamers vrij hebben. Ik was net bij de VVV en die bevestigde dat we qua paasbezetting op het normale gemiddelde hebben gezeten, en dat zij ook merkten dat het deze 2 weken rustig was. Kijk, dat is weer goed voor de moraal. Het geld voor de engelse vertaling is binnen, daar hadden we anders 30 kamerovernachtingen voor moeten verkopen. Belangrijker is dat de site van de gemeente nu tenminste niet meer vol foute engelse zinnen staat. Tsja, dat krijg je dus van met de computer vertalen. Ik heb van de week een keertje een logje door het vertaalprogramma AltaVista Babelfish laten vertalen in het engels en duits. Je ligt echt helemaal in een deuk wat voor letterlijke onzin daar dan uitkomt. Een blik werpen (ergens snel naar kijken) wordt dan "he threw a can". Ik kan mij voorstellen dat iemand een totaal foute indruk krijgt van een website of tekst als hij het zo aanpakt…. Sommige vertalingen op de gemeentesite waren dan ook voor een engelsman niet te begrijpen.
Morgen komen de ouders van Pepijn, die hebben we een verlanglijstje gemaild met produkten die we wilden hebben. Gek genoeg gaat het hier niet om stroopwafels of hagelslag, onze ervaring is dat dat helemaal niet smaakt als je die in het buitenland eet. Je kunt hier geen Cruesli of kaneelthee kopen of Ibuprofen zonder recept dus dat soort dingen moeten ze even meenemen. En voor mij suikervrije drop, het blikje is al een tijdje leeg en ik lijd er echt onder…. Voorlopig hou ik mijzelf op de been met cola-winegums met minder suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.