ons hotel

maandag 16 april 2007

De kop is eraf!

Het zijn geen spectaculaire aantallen, maar we hebben gisteren de eerste 4 drankjes en 2 ijscoupes verkocht. De kop is er dus af…. We reageerden volgens mij een beetje vreemd toen de eerste twee wandelaars binnen kwamen "he, ja, natuurlijk, eh, kunt u hier wat drinken, eh….". Het waren Duitse toeristen, ze hebben meteen een hotelfolder en een visitekaartje meegenomen. Dus wie weet, als ze vaker naar Lam komen? Dat had ik al tegen Pepijn gezegd, dat we misschien met het verkopen van drankjes aan wandelaars op den duur ook meer hotelkamers zouden verkopen door het uitstralende effect.
 Pepijn had daar een beetje sceptisch op gereageerd, en meteen de eersten wilden een folder hebben….. We hebben trouwens weer een boeking van terugkerende gasten, toch weer een compliment voor ons. Ook is de eerste boeking binnengekomen voor de nieuwe familiekamer. Hij is geboekt door Engelsen, die heel erg in de buurt wonen van andere gasten die 2 maanden geleden bij ons waren. Zou het toeval zijn? We kregen gisteren al een aanvraag voor mei 2008, voor een grote groep. We hebben maar gelijk een aanbod teruggefaxt, zou wel heel grappig zijn als we al 13 maanden van te voren een boeking zouden hebben staan.
Zaterdag belde de secretaresse van de telefoon/satellietboer, hoe ver we waren met kabels leggen. Ze wilde weten wanneer ze ons in kon plannen voor het aanleggen van de installatie. Nou, het is hier 26 graden, dus niet echt ver… Met hernieuwde energie moeten we vandaag verder!  De natuur is hier nu door het mooie weer echt tot leven gekomen, alle bomen zijn in 2 dagen geheel voorzien van bladeren en de kersen- en pruimenbomen in de tuin staan prachtig in bloei. Ik heb van de week wat plantjes gekocht, we zijn met beperkte middelen de voortuin een beetje aan het opfleuren. Eigenlijk moeten we een dag flink in de tuin werken (snoeien enzo), maar door het kabels trekken blijft dat dan weer liggen. Soms ben je ‘s avonds helemaal gefrustreerd dat je maar 1 paar handen hebt, en dat je niet de helft hebt kunnen doen van wat je wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.