ons hotel

zaterdag 21 april 2007

Kabeltje... anyone ...?

Pepijn en zijn vader hebben gisteren een heldendaad verrricht op de snikhete zolder. Alle kabelgoten zijn nu door het hele gebouw gemonteerd, de gaten in de muren zijn geboord, en de eerste paar tv-kabels zijn gelegd. Pepijn en ik gaan vandaag samen proberen zoveel mogelijk kabels te trekken. Wij vinden dat de ouders van Pepijn vandaag maar even lekker een dagje voor zichzelf moeten hebben, en bovendien hebben we morgen een hele hoop andere verplichtingen zodat we morgen zelf ook niet zo veel kunnen doen. Volgens Pepijn was onze inschatting tegenover de secretaresse van de kabelboer dat het nog 2 a 3 weken ging duren schromelijk overdreven. Ik heb al voorgesteld dat we ze maar even moeten bellen als het kabels trekken echt veel eerder klaar is, maar alleen als we zover zijn.

Gisteren stond ineens een twee man sterke afvaardiging van de Landkreis (zeg maar provincie) voor ons neus. Zij kwamen kijken of de gegevens die wij hadden opgegeven bij het aanvragen van de vergunning aan de werkelijkheid voldeed. Ze waren erg tevreden over onze keuken, toen ze die gezien hadden, hoefden ze de rest eigenlijk nauwelijks meer te zien. Een paar ruimtes hebben ze niet eens gezien, ze geloofden het zo wel. Het slechte nieuws is dat we toch worden gedwongen een tweede vergunning aan te vragen voor mij. Ze hebben gezegd dat ze het wel heel erg rot voor ons vinden, en dat ze allerlei leges- en administratiekosten niet in rekening zullen brengen, maar dat het nog steeds €180 extra gaat kosten. 

Pepijn vroeg vervolgens of zij en de Keuringsdienst van Waren dan nog een keer langs gingen komen, maar dat was gelukkig niet zo. Het kromme is dus dat in andere situaties een waard een vergunning aan kan vragen, en vervolgens al zijn familieleden en personeel op die ene vergunning kan laten werken, maar dat als je een Vennootschap onder Firma hebt, dat dan beide vennoten er een nodig hebben. Het heeft te maken met het feit dat de andere vennoot ook beslissingsbevoegd en dus verantwoordelijk is, wat natuurlijk bij personeel niet zo is, daar blijft die ene waard eindverantwoordelijk. 

**Update**
Vandaag hebben Pepijn en ik eerst weer een aantal van de lastigste "uitzonderings"kabels gelegd, die dus door een bestaand mini-kabelgootje in de muur moeten, of helemaal naar het eind van het gebouw, of in onmogelijke bochten, of naar ruimtes waar wel de ene maar niet de andere nodig of mogelijk is. Wie wil er met zijn laptop met een snoer in de fitnessruimte gaan zitten surfen? Al deze bijzondere constructies vreten natuurlijk tijd. Pepijn is heel erg blij met de hoeveelheid werk van vandaag, ik had na gisteren zelfs op wat meer gehoopt. In twee dagen hebben we meer dan 20% liggen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.