ons hotel

dinsdag 9 oktober 2007

Geef pootje!

Vandaag zou D-Day worden, we zouden écht een enorme sprong vooruit gaan maken met het verven van het restaurant. Zo goed, dat we donderdag parket konden halen en in het weekend leggen, en na het weekend allleen nog maar puntjes op de i hoefden te zetten. Heel de middag heb ik hier in m’n vieze verfkleren rondgelopen om aan de slag te gaan, maar er is zo ontzettend veel tussendoor gefietst dat ik ze inmiddels maar weer heb verruild voor normale kleding. Het was echt zo’n dag met heel veel telefoon en email. Pepijn heeft ondertussen wel de bar geheel afgeschuurd, het hele restaurant is grijs en hij ook…..

Toen ik de katten vanmiddag ging voeren, viel het mij op dat Jane hinkte. Ze heeft een behoorlijke strijd geleverd voordat we naar het pootje mochten kijken, en het deed duidelijk pijn. Gelukkig kon ik vrijwel direct terecht bij de dierenarts. Die zit in Neukirchen beim Heiligen Blut, en Jane vindt de auto al niet fijn, dus dan is het extra vervelend dat je een eindje moet rijden. Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand: ze had een haal van een andere kat gehad of was gestruikeld of gevallen, en het pootje was een beetje dik en geschaafd. Ze kreeg een heerlijke pijnstiller en een prikje antibiotica tegen mogelijk ontsteken en toen mochten we met extra pilletjes weer naar huis.

Onze Slowaakse vriend heeft weer een week verlengd! Tussentijds heeft hij z’n rekening netjes betaald, dus het zit allemaal wel snor. Eind deze week komen er twee Tsjechische collega’s van hem logeren en zijn vrouw en kind, dus zaterdagavond is er gevraagd of we een barbeque-avond kunnen houden.

Minder leuk is dat de duitse dienst Kijk- en Luistergeld heeft besloten dat de regeling is afgeschaft dat je niet hoeft te betalen voor maanden dat je hotel gesloten is. Ook mag je niet meer een verdieping afsluiten of tv’s uit kamers verwijderen die je in de winter niet gebruikt. Dit dupeert veel hoteliers met een seizoensbedrijf, en voor ons is dat in november (bedrijfssluiting) ook een financiele tegenvaller. Nu de verplichting van precies een kalendermaand bedrijfssluiting is afgevallen, blijven we dus nu een paar daagjes langer open. Reden: de Duitsers hebben een lang weekend rond Allerzielen en Allerheiligen vrij, de herfstvakantie in Bayern en Baden-Würtemberg loopt tot 4 november, en we hebben al aanvragen gehad voor de eerste paar dagen van november.

UPDATE:
We zijn net teruggebeld door een ambtenaar over de tv’s. Het blijkt toch dat we gisteren niet de goede informatie gekregen hebben. De ambtelijke oplossing: zelfs als uw pand gesloten is voor gasten, dient u de tv’s fysiek uit de hotelkamers te verwijderen en op te slaan in een ruimte die niet toegankelijk is voor gasten. U dient op 31 oktober vóór middernacht 16 tv’s en satellietdecoders op uw nek te nemen en naar de strijkruimte of uw woonkamer te slepen. Zelfs indien u een groot bord op de deur heeft dat u gesloten bent, en het ook via het internet niet mogelijk is een kamer te boeken, dient u de inspecteur binnen te laten bij een onaangekondigd bezoek om dit te controleren. In andere rustige maanden is het ook mogelijk een gedeelte van de tv’s te verwijderen, een paar kamers voor de verhuur te houden mét tv, en zo geld uit te sparen. Let wel: dit werkt alleen per hele kalendermaand. Ambtenarenlogica….. Ik ben bang dat het sjouwen wordt…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.