ons hotel

woensdag 14 oktober 2009

Net op tijd

Gisteren hadden we op onze Ruhetag een afspraak bij onze accountant in Cham en daarna moesten we papieren afleveren bij onze bank in Straubing. We wisten dus al dat we niet gigantisch veel vrije tijd zouden gaan hebben. Dan maar gelijk naar de bandenhal in Straubing voor nieuwe winterbanden. We waren in de zomer op aanraden van onze garage nog doorgereden op onze oude winterbanden, want die hadden nog genoeg profiel voor de zomer maar niet meer voor de winter. Eerlijk gezegd had niemand verwacht dat we er de winter mee zouden halen en voor die tijd alsnog even voor zomerbanden hadden moeten wisselen. We hebben deze zomer "gratis rubber" gehad en het ruimschoots gehaald zonder dat het gevaarlijk werd.
Bij de ATU (zeg maar KwikFit) was het een gekkenhuis. Er was namelijk op de radio verteld dat er deze week een minieme kans op een klein beetje sneeuw was. Sommige merken waren al volledig uitverkocht en er stonden lange rijen voor de kassa. We konden nog wel banden van een goed merk krijgen, maar de wachttijd was een uur. Geen probleem, we zijn aan de overkant eerst rustig koffie gaan drinken en hebben de naastgelegen winkels minitieus bekeken. Vervolgens konden we nog meer dan anderhalf uur in de bandenhal hangen tot de auto klaar was. Geen idee wat er zo lang duurde, maar het was al donker toen we de auto terug kregen.
We hebben voorspellende gaven. Vanmorgen werden we wakker in een witte wereld. De sneeuw is vroeg dit jaar, en dat terwijl er nog eetbare pruimen in de pruimenboom hangen en de natuur nog groen is. OK, de sneeuw smelt wel steeds weg omdat de grond nog erg warm is (we hebben nog bijna geen nachtvorst gehad), maar voor de komende dagen is er nog veel meer voorspeld. Een goede witte winter is precies wat we hier nodig hebben na de resultaten in de zomer. Onze bankier had het er gisteren ook al over dat een goed wintersport seizoen alle toeristische bedrijven in de regio (inclusief het onze) erg zou helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.