ons hotel

woensdag 21 oktober 2009

Thuiswinkelen

Aangezien wij in een enorme uithoek van het land wonen, in een heel dunbevolkte streek waar zeer weinig winkels zijn, kopen wij veel via de computer, alles van stookolie tot BH’s, van autovelgen tot grasmaaiers. De laatste dagen zijn we redelijk actief met thuiswinkelen op Ebay. Hier in Duitsland ga je eerst op Ebay kijken als je wat nodig hebt, ook voor nieuwe spullen. We zijn eigenlijk op zoek naar kantoormeubilair voor een zinnige prijs voor ons nieuwe kantoortje, en dat mag best tweedehands zijn. Daarnaast is het gewoon leuk eens rond te surfen wat er zoal te koop is (de achterlijkste dingen!).

Ik heb het probleem dat ik 4 baljurken heb waarvan er 2 véél te groot en 2 véél te klein blijken te zijn. En echt zodanig dat een beetje handig met naald en draad zijn niet echt meer gaat helpen…. Aangezien de cruise met rasse schreden dichterbij komt heb ik dus even zitten zoeken op internet. Het blijkt dat veel winkels hun overtollige of overjarige collectie ook op Ebay zetten. Dit zijn dus geen vieze gedragen tweedehands jurken van sneue particulieren, maar nieuwe met het kaartje er nog aan van normale winkels. Ik had een leuke jurk gescoord, maar omdat de fabrikant verkeerde maatgegevens had doorgegeven aan de winkel en ze die ook niet hadden nagemeten was hij ineens 10 cm korter dan normaal. Mmmm….zag er een beetje raar hoog-water uit. De rest van de maten klopte wel, en hij zat dus voor het overige als gegoten. Na een vriendelijk telefoongesprek met de winkel, waarin excuses gemaakt werden over de verkeerde lengte, mag ik de jurk dus gewoon terug sturen en krijg ik mijn geld terug. Niet lang getreurd, ik heb alweer een andere gekocht, die nog mooier is. Hopelijk komt dit wel goed. Gezien de strijd die het vorige keer was om een jurk te vinden met een odyssee naar onder andere Regensburg, Salzburg en München is dit toch een betere oplossing dan in de bittere kou stad en land af te rijden voor een veel te duur exemplaar wat je toch maar een paar keer aanhebt.

Nu hebben we zitten azen op een warm/koud buffet voor in het restaurant voor weinig. Handig met de feestdagen met nieuwjaarbuffet en kerstdiners, en zowiezo het hele jaar voor saladebuffetten en ontbijtbuffetten. Die dingen zijn echt gruwelijk duur, meerdere duizenden euro’s is geen uitzondering. Dit is echter een heel afwijkende maat met een hoek erin, wat eigenlijk voor ons heel goed past, maar voor de meeste restaurants waarschijnlijk dus niet. En net was het " drei, zwei, eins….Meins…" voor heel weinig. Nu even contact met de verkoper gelegd dat we meteen morgen kunnen afhalen. Het is een eind rijden met de aanhanger, voorbij München, dus na het ontbijtbuffet moeten we gelijk weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.