ons hotel

zondag 19 augustus 2007

Papierbom

Het is nu al een paar dagen wat rustiger qua gasten, maar dat betekent niet dat wij het rustiger hebben. Eindelijk is er tijd om achterstallige dingen af te handelen, bergen wasgoed weg te werken (onder andere de gloednieuwe handdoeken die ik wéken geleden had bijbesteld, maar die natuurlijk wel een paar keer gewassen moeten worden), en ervoor te zorgen dat alle kamers schoon staan. Dat laatste is met name een klus die Pepijn met veel enthousiasme aanpakt. Ik ben toch meer degene die het kantoor aan het opruimen is, het kantoor ziet er al tijden uit of er een papierbom ontploft is, en de boekhouder kan al maanden niet verder omdat we bepaalde formuliertjes in de stapels niet meer kunnen vinden.

Ik heb nieuwe enqueteformulieren ontworpen voor op de kamers, en we hebben er gelijk al een hele hoop ingevuld teruggekregen. De vorige, die we via een horecagroothandel hadden, bevatten nogal wat taalfouten en vragen die niet op ons hotel sloegen. Ik ben dus zelf maar creatief geworden met een leuke kleur karton. Voordeel van een eigen formulier is dat je genuanceerde vragen kunt stellen waar mensen niet alleen goed of slecht op kunnen antwoorden, maar uit meerdere opties moeten kiezen. Je krijgt hele verrassende antwoorden, maar eigenlijk vindt iedereen tot nu toe alles goed tot zeer goed.

Verder zijn we nog met kleine klusjes bezig ivm de hotelsterrenkeuring. Het is te verwachten dat die binnenkort langs gaan komen, dus moet er hier en daar nog een haakje opgehangen worden, of een extra inlegvelletje getyped worden voor de hotelmap. Er liggen nog genoeg kleine administratieve dingetjes te wachten waar je nooit aan toe komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.