ons hotel

zaterdag 21 maart 2009

Haus am Berg is overal

Natascha is nog steeds een beetje in de lappenmand, wel verbeterend, maar de gasten die we vandaag hebben zijn lekker een lange dag naar Praag en willen morgenochtend niet eens ontbijten. Ergens dus wel heel fijn rustig op dit moment, we hebben alleen vanaf 10 uur de stamtafel voor wat biertjes, een zakenreiziger uit Nederland die aankomt, en ik (P) kan uitslapen.

Ik heb vandaag maar weer eens wat zoekmachines op onszelf los gelaten in een poging wat foute gegevens af te vangen voor het te ver gaat, want iedereen neemt op het Internet nou eenmaal klakkeloos alles van elkaar over. Misschien maar eens een feitenpagina over onszelf in Wikipedia aanleggen? Dat helpt waarschijnlijk nog steeds niet.

Ik kwam tot de verbazende conclusie dat er een hotel in Keulen wordt aangegeven als mogelijk alternatief voor het onze, (binnen 25 km afstand nog wel), dat we zelf worden geopperd als overnachtingsmogelijkheid bij Regensburg (leuke dagtrip maar toch 90-100 km) en dat we als 1 van de 30 hotels voor de bestemming Trier vermeld staan…. Trier???? Eindje rijden!

Overigens zijn we soms een hotel, soms een hostel, een gästehaus, een pension of een vakantiewoning. Nou ja, als het beestje maar een naam heeft. Mail er naar toe ter correctie en in het najaar nog eens rondzoeken. Toppunt was gisteren de student die ons als onderkomen op Internet had gevonden op een kamerverhuurpagina. Het arme kind stief er bijna in toen ze een hotel aan de telefoon kreeg, nog wel de "Chef Zelf"…. Ik heb haar gerust kunnen stellen, en bedankt voor de aanwijzing.

Stuur je een vriendelijk verzoek of aanbod de gegevens te verbeteren dan komt er in sommige gevallen zelfs een mededeling terug van "alléén als je betaalt" …. ja dag, we zijn daar gek, serieuze websites stellen er pijs op de juiste gegevens te presenteren en de rest krijgt de hik maar.

Voor de rest gaat het zijn gangetje, vandaag hadden we weer heel tevreden vertrekkende gasten, ons eten is bij iedereen een pluspunt (en de vriendelijkheid en dat het zo schoon is) hoewel we alleen proberen zo weinig mogelijk met prefab te werken. Dat vinden wij niet bijzonder maar de gasten blijkbaar wel. Ik vind dat eigenlijk meer symptomatisch voor de rest van de eetgelegenheden in Duitsland. Waarom eten we zelf ook al weer niet graag beiers? (de enkele goede collega daargelaten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.