ons hotel

woensdag 25 maart 2009

We mogen weer...

…..Sneeuwscheppen! Gisteren en vannacht is er best wel veel sneeuw gevallen. Dacht iedereen dat het nu lente werd, werden we allemaal verrast. Gelukkig hebben we vandaag een vrolijk zonnetje bij de arbeid.

Hier gaat het qua gezondheid ietsjes beter. Ik heb nog wel veel pijn, wat eigenlijk niet normaal schijnt te zijn, maar heb besloten dat het tijd is om weer iets nuttigs te gaan doen. Al voor de tweede ochtend achter elkaar doe ik het ontbijt, Pepijn mag eindelijk 2 ochtenden achter elkaar uitslapen. We hebben voortdurend wat gasten, het is natuurlijk echt geen volle bak in het laagseizoen, maar we zijn niet ontevreden hoe het doorloopt. Wat ook opvalt, is dat we in de winter meer avondeten verkopen. Ik zou met die sneeuwstorm van gisteravond ook niet buiten de deur zijn gaan eten….

Gisteren hebben we een nieuwe verzekering afgesloten voor het hotel. Er was echt een groot verschil tussen de verzekering die we hadden en die we nu gaan krijgen. Belangrijke dingen waren niet of slecht verzekerd. Het bestaande pakket kon de nieuwe verzekeraar veel goedkoper aanbieden, het nieuwe pakket kost bijna hetzelfde. Vooral op het gebied van aansprakelijkheid en juridische bijstand hebben we de verzekerde bedragen maar eens goed omhoog geschroefd. Helaas wordt het hier in Duitsland al bijna net zo erg als in Amerika met de hele claimcultuur. Mensen lijken niet meer normaal met elkaar te kunnen praten, als er een onenigheidje is dreigt iedereen elkaar hier meteen met een proces. De gebruiksaanwijzingen voor nieuwe elektrische apparaten zijn al bijna net zo dik als in de USA. Als je hier een paar kiezen laat trekken moet je een uitgebreid A4′tje met de gevaren en mogelijke complicaties doorlezen en ondertekenen voordat er iemand je ook maar in een tandartsstoel laat plaatsnemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.