ons hotel

zondag 25 juli 2010

Dorpsfeest

Al voor het derde jaar was er gisteren het dorpsfeest van Frahels, het buurtschapje van Lam waar wij wonen. Het is een kleine gemeenschap (ongeveer 150-170 zielen), dus het feest is niet zo enorm, maar echt iedereen was er. Ook ongeveer de helft van onze gasten was meegekomen en heeft een superavond gehad. De lokale bevolking vond het ook leuk, zoveel onbekende mensen om mee te praten zien ze hier niet.
Dit keer is er geld ingezameld voor ons dorpskapelletje, wat 100 jaar bestaat. Vorig jaar zijn er van de opbrengst nieuwe speeltoestellen voor het speeltuintje gekocht. Er waren door velen hapjes meegenomen of taarten gebakken, die dan voor het goede doel verkocht worden. Wij hebben al aangeboden volgend jaar een Hollandse appeltaart of een quiche of zo te doneren. Het aanbod is enthousiast aangenomen. 
Wat zijn de ingredienten van ieder succesvol Beiers feest?
-een afdak, tent of garage
-eenvoudige houten banken en tafels in lange rijen om op te zitten
-bier en eventueel een flesje mineraalwater voor de niet-drinkers
-worst en doodgebraden vlees met hoog koolstofgehalte
-een hoempa- of schlagerband of soortgelijke muziek uit een geluidsinstallatie
Het was heel gezellig. Pepijn is om ongeveer 20 uur gegaan en ik ben nadat alle gasten gegeten hadden om 22 uur daar aangeland. Het werd laat, en vanmorgen moest er iemand wel opstaan voor het ontbijt. Ik heb mij als vrijwilliger aangemeld, volgende week is Pepijn al genoeg de klos na mijn operatie. Het is nog opvallend dat er nog zoveel buren zijn komen Frühschoppen, gezien hoe sommigen naar huis gewankeld zijn gisteravond….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.