ons hotel

zondag 4 juli 2010

Onverwacht nationalisme

Wij houden niet van voetbal. Wij kijken dus ook nooit voetbal. Opeens werd er bij de wedstrijd Nederland-Brazilie bij Pepijn een soort oergevoel wakker. Hij heeft gekeken. Na wat juichen bij de einduitslag verdween hij ineens naar de kelder. Even later had hij de nederlandse vlag aan de gevel gehangen. Ik was het er niet mee eens. We hebben een bedrijf en zo'n gebaar kan gevoelig liggen. Onze gasten vonden het tot mijn opluchting alleen maar leuk. Gelukkig won Duitsland gisteren ook, anders had ik wel wat scheve gezichten verwacht of zo. Vandaag heeft Pepijn de vlag weer weggehaald. We hebben morgen nieuwe aankomsten en geen idee wat die van zo'n vlag vinden. Vandaag vroegen alle buren bij het Fruhschoppen meteen wat er toch met de vlag gebeurd was, ze vonden het wel humor. Ik geloof dat ik mij drukker heb gemaakt dan nodig. Pepijn wil hem met de wedstrijd van dinsdag weer ophangen.
Vanmiddag moesten we naar de stembus om een nieuwe Landrat (hoofd van de provincie, zeg maar Commisaris van de Koningin) te kiezen. Er waren 5 kandidaten die ook nog eens serieus allemaal een kans maken, dus er was voor de verandering echt wat te kiezen. We kregen onze stemkaart weer mee terug, want waarschijnlijk vindt er over 2 weken een "Stichwahl" plaats, een tweede stemronde als geen van de kandidaten de absolute meerderheid heeft gehaald. Vandaag mocht er ook gestemd worden in een referendum over een wetsaanpassing in Beieren mbt de niet-rokenwetgeving. Aangezien een buitenlander niet mag meebeslissen over nationale kwesties of die van het Bundesland, mochten wij wel lokaal stemmen voor de Landrat, maar niet in het referendum. Het ging nog bijna fout. We kregen keurig twee stembiljetten uitgereikt door de ene medewerker van het stembureau, totdat de ander (tevens de ambtenaar van de burgerlijke stand) daar een stokje voor stak. Zelfs de burgemeester zat een beetje raar te kijken. Wij zijn hier zo ingeburgerd dat niemand er eigenlijk meer over nadenkt dat we geen Duitsers zijn…. 
Het is erg warm en ook erg rustig. We liggen beiden te dweilen op de bank voor de tv. Niet dat er wat is om te kijken, maar het is te warm om een poot uit te steken en we zijn toch leeg vanavond. Vanaf morgen lijkt het eindelijk weer een beetje te gaan lopen en volgend weekend lijkt eindelijk een goed weekend te worden. We hebben overigens vastgesteld dat we niet achter lopen in vergelijking met de omzet van vorig jaar begin juli, vorig jaar was het de eerste 2 weken van juli ook nog heel rustig. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de vakanties in Zuid-Duitsland pas heel laat beginnen, soms zelfs pas als ze in Noord-West-Duitsland al weer naar school gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.