ons hotel

maandag 5 juli 2010

Uitgerookt

We hebben er natuurlijk geen invloed op kunnen uitoefenen, maar het is erdoor… vanaf 1 augustus mag er in Beieren werkelijk nergens meer in openbare gebouwen gerookt worden. 61% van de kiezers was ervoor, met uitschieters in sommige gemeenten tot wel 73%. De CSU staat in zijn hemd, want zij zijn degenen die met de laatste verkiezingen het absolute rookverbod verwaterd hebben. Je mocht hier namelijk eerst nergens roken, maar de CSU was bang dat ze hun absolute meerderheid in de Beierse Landtag zouden verliezen. Ze dachten door het terugdraaien van het rookverbod te bereiken een grote verkiezingsoverwinning te bereiken, maar de nieuwe wetgeving was onbegrijpelijk en oneerlijk. Er waren honderden uitzonderingen, zelfs de mensen die het moesten uitvoeren, zoals politie en de horecaondernemers snapten het nauwelijks. Bovendien zette het de deur open voor nog meer discussies. En die absolute meerderheid in Beieren heeft de CSU overigens bij die Landtag-verkiezingen nooit gehaald….Ze hebben niet naar de kiezer geluisterd, alleen naar die paar rokers en de tabakslobby die erg vokaal waren. Reden voor een paar burgers om handtekeningen op te halen voor het referendum. De CSU hebben bij het referendum hard geroepen hadden dat het geen kans van slagen had en dat er toch geen meerderheid zou zijn….hahahaha…..
Even voor de duidelijkheid: gasten mochten bij ons altijd al roken op het overdekte terras achter, het open terras voor, en in een aantal roken-kamers, en dat blijft zo. Het gaat om binnen roken in openbare ruimtes zoals horecagelegenheden.
**UPDATE**
De Beierse regering heeft zojuist op de radio gezegd dat ze toch uitzonderingen gaan toelaten. Er mag op het Oktoberfest in München in de biertenten als vanouds gerookt worden. Zogenaamd vanwege de "veiligheid". Het doel van dit referendum was nou juist om voor eens en voor altijd een einde te maken aan die belachelijke uitzonderingen en de geur van vriendjespolitiek. Welkom in de bananenrepubliek Beieren, waar de CSU toch lekker doet wat hij wil!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.