ons hotel

donderdag 8 juli 2010

Paul heeft steeds gelijk

Wat zou er toch aan de hand zijn met het water van het zeeaquarium van Oberhausen? Daar woont namelijkde octopus Paul, die een kei blijkt te zijn in het voorspellen van de juiste winnaars van WK-wedstrijden. Als ludieke actie begonnen, is de stunt van het aquarium inmiddels totaal uit de hand gelopen. De grote inktvis blijkt namelijk wel erg goede voorspellende gaven te hebben. Hij krijgt twee bakjes voorgezet met de vlaggen van de spelende landen erop. In beide bakjes zit wat lekkers. Het bakje waar hij het eerste de deksel van opent en inkruipt, zou het winnende land moeten zijn. En tot nu toe komt het steeds uit. Het dier is in Duitsland inmiddels al zo populair dat hij zijn eigen Facebook-pagina heeft.
Het verdriet was enorm toen Paul deze week het bakje met de Spaanse vlag als eerste open trok, maar iedereen geloofde er in dat Duitsland toch zou winnen. Niet dus….Vandaag wordt er op de radio gegrapt over "wie lust er gefrituurde inktvis?", en geloof het of niet, de inktvis heeft inmiddels bewaking gekregen nadat er dreigtelefoontjes waren binnengekomen bij het aquarium en een Argentijnse kok al eerder deze week gezegd had de octopus wat aan te doen na de nederlaag tegen Duitsland.
Morgen weten we meer…dan zal Paul zijn kunstje weer vertonen…. Zou hij het dan ook deze keer wéér bij het rechte eind hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.