ons hotel

maandag 12 juli 2010

Mensenlief, wat is het heet

We zuchten al dagen onder 33 graden. En waar het in Nederland vanaf morgen een normalere 23 graden wordt, blijft het hier nog wel een paar weken zo. De geneugten van een centraal europees landklimaat! Er komt weinig uit onze handen, vooral uit de mijne niet. Pepijn is iedere keer enthousiast de opslag aan het opruimen, want in de kelder is het veel koeler. Er zijn al 8 aanhangers vol met karton naar de gemeentewerf en nu zijn de verpakkingsmaterialen op. Pepijn heeft een oud-ijzerboer gevonden die is wezen kijken wat hij wil afvoeren, en die volgende week al het oud-ijzer, de lattenbodems en de oude lampen meeneemt. Hij moest terugkomen met een grotere vrachtwagen want het paste er niet in, lol….. Toevallig sprak ik deze week Timo. Hij had tijdens de verbouwing van zijn huis even wat tuinspullen bij ons gestald en die komt hij volgende week ophalen. Weer wat zooi weg. Het oude hout wordt gebruikt voor zelfbouwprojektjes en de rest gaat naar het kampvuur van het zomeractiviteiten-programma.
Gisteravond hebben we buiten gebarbequed met de ouders van Harald, en toen met z'n vieren op onze grote TV voetbal gekeken. De andere gasten waren uitgecheckt en nieuwe komen pas vandaag. We smolten weg op het terras, en vonden het dan ook niet echt erg om naar binnen te gaan. We zagen dat meteen na afloop van de wedstrijd Duitsland-Uruguay de boekingen en aanvragen van duitsers begonnen te lopen. Gisteren hadden we heel veel aanvragen. Ben benieuwd of hetzelfde vandaag met nederlanders gebeurd.
We kregen gisteren een online boeking voor eind juli van Tsjechen waar een heel verhaal in de vrije tekst stond…in het Tsjechisch. Afhankelijk van de gebruikte online-vertaalsite stond er "stuur mij ? per post", "wij nemen een kind van 8 jaar mee", "wij nemen een kind van 8 maanden mee" of "wij nemen 8 kinderen mee". Gezien hoe dicht de laatste drie opties bij elkaar liggen, zal het eerste wel fout zijn, maar euh…we maken ons wel zorgen over die 10 personen in een tweepersoonskamer…. Pepijn heeft ze een mailtje gestuurd in alle talen die wij spreken en hopelijk reageert er iemand in gebroken engels, duits, frans, nederlands of spaans. Het zal wel 1 kind zijn, en anders hebben we een verrassing eind juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.