ons hotel

dinsdag 8 maart 2011

De lente komt eraan

Pepijn heeft zich goed uitgeleefd dit weekend. In alle badkamers werd het wandpaneeltje opengeschroefd en werd de tijdschakelaar gerepareerd. Het is een intelligent ding van solide kwaliteit: hij slaat pas na 3 minuten aan, zodat je 's nachts even snel naar het toilet kan zonder al te wakker te worden, en als je het licht uitdoet blijft hij nog 3 minuten nalopen. Alleen in kamer 7 ontbreekt hij helemaal en in kamer 19 moet er nog even op gestudeerd worden, want die heeft kuren. Op Ebay vonden we er eentje te koop voor een prikkie, dus die is nu onderweg naar ons en kan dan in kamer 7 gemonteerd worden.
Het is al dagen prachtig weer, dus heeft Pepijn nog even wat fruitbomen gesnoeid in de tuin voordat ze uitlopen. De winterinval was natuurlijk extreem vroeg dit jaar, dus waren we er in de herfst niet snel genoeg bijgeweest. Ondertussen heb ik mij uitgeleefd in de eigen woonkamer. Arno en Heleen komen donderdag een paar dagen langs. Reuze gezellig natuurlijk, en het is redelijk rustig deze week. Het is hier zoals gezegd volop lente. Elke dag prachtige zonneschijn en een aangenaam temperatuurtje overdag. Maart is bij ons altijd heel erg rustig, maar omdat er nauwelijks sneeuw ligt (alleen op de Arber) missen we deze carnavalsvakantie wel wat meer gasten dan normaal. Aan de andere kant kan er al fijn gewandeld worden, dus uiteindelijk gaat de maandomzet zelfs hoger uitvallen dan gemiddeld.
We wachten met spanning af wat de volgende week de reclamecampagne van onze nieuwe Oostenrijkse touroperator gaat doen. Dat wordt weer zo'n top-of-flop-actie in onze ervaring: of het loopt als een trein, of helemaal niet. Ondertussen liggen we nog altijd overhoop met onze nog niet genoeg afgekraakte touroperator. Wij willen de kamers die zij in allotment hebben terug, ze doen er niks mee, de resterende looptijd is te kort om nog een zinnige campagne te starten, maar wij hebben een probleem als we de kamers zelf verkopen en ineens hebben we dan een overboekingssituatie als ze toch wat verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.