ons hotel

woensdag 16 maart 2011

Jetlag


Wat doe ik om 2 uur 's nachts achter de computer? Ik heb een jetlag. Ik heb geen vliegtuig gezien, maar zo voelt het in ieder geval. Er is al bijna een week geen update omdat we een te druk sociaal leven hebben gehad. Mag ook wel eens. Heleen en Arno waren op bezoek, en dan slaap je te weinig door de lange gesprekken 's avonds. Maandag was het galabal van de Beierse hotelbond. Het was weer vanouds gezellig, om kwart voor 5 lagen we in bed. De belachelijk slechte band van vorig jaar was ingeruild voor een goede, ze hadden de irritante presentatrice afgeserveerd en de pauzeact was van hoog niveau. Het eten en de aankleding is elk jaar super. Ik merk wel dat we echt te oud worden voor dit slaapgebrek. Het hakt er toch heel erg in. Gisteravond konden we onze ogen niet openhouden, om 20 uur lagen we in bed, nagestaard door enigzins verwarde katten. Nadeel is dan wel dat je om 2 uur wakker wordt en niet meer kunt slapen….
Verder hebben we het druk met van alles en nog wat. Het werk heeft natuurlijk 5-6 dagen bijna geheel stilgelegen, daarnaast zitten we weer eens vol met plannen. We hebben besloten onze slaapkamer te verhuizen naar beneden. Onze slaapkamer zit nu in de nok van het dak, en is in de winter ijskoud en in de zomer veel te heet. Het is nu maart en 16 graden, en we drijven nu al weg als de zon op het dak heeft gestaan. Bovendien veroorzaken we door een krakende houten slaapkamervloer overlast voor de gastenkamer die er schuin onder ligt. We gebruiken onze droogruimte beneden steeds minder omdat we steeds meer huurwas hebben, en dat is een mooie grote koele ruimte met grote verwarming en daglicht, direct tegenover de badkamer. De waslijnen gaan naar het wasmachinehok.
Daarnaast hebben we besloten eindelijk eens onze woonkamer te gaan verven. Daar zijn we bij onze verhuizing zo ingetrokken zonder er iets aan te doen. We hebben er lang over nagedacht wat we er eigenlijk mee willen, en zijn tot de conclusie gekomen dat we bijna nooit in onze woonkamer zitten, omdat het meestal gewoonweg te druk is en je vanuit de woonkamer geen zicht hebt op de gasten. We eten ook meestal in de keuken. Wat moeten we met een woonkamer van 46 m2 die aan de ene kant 3 meter en aan de andere kant 5,5 meter hoog is met openslaande deuren naar het openbare terras? Deze ruimte schreeuwt om een beter gebruik. We gaan hem in ieder geval tot oktober gebruiken als ontbijtzaal/vergaderzaal. Als we vol zijn is het huidige restaurant wel wat krap voor al die ontbijters, en bovendien zijn we 's avonds nog erg lang bezig met ontbijt dekken als de gasten eindelijk hun bier op hebben en naar bed gaan. Als vergaderzaal kunnen we er nog geld (en punten voor de volgende keuring) mee verdienen ook. Oud meubilair hebben we in overvloed in de opslag, de inrichting gaat nauwelijks iets kosten.We moeten alleen even de deur van de woonkamer eruit halen en voor onze wenteltrap plaatsen.
Naast de droogruimte hebben we een klein kamertje wat nu (slecht) gebruikt wordt voor glazen- en serviesopslag. Gezien de maten van de bank en de stereokast is dit een ideale tv-kamer. Er ligt een ongebruikte tv- en Lan-kabel in het plafond boven, dus die kun je zo doortrekken en aansluiten. Het mooie is bovendien dat er een deuropening zit naar het nooit uitgebouwde deel van het pand. Die doorgang is nu dichtgetimmerd, maar indien de woonkamer echt permanent voor de gasten wordt bestaat de mogelijkheid op lange termijn uit te breiden op de benedenverdieping. Het plan is bovendien om nu eindelijk onze badkamer af te gaan werken. De komende weken is het belachelijk rustig met gasten, dus we komen waarschijnlijk een heel eind voordat het hoogseizoen echt losbarst. Gistermiddag hebben we even verf gehaald, de tegels voor de badkamer hebben we al heel lang klaar liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.