ons hotel

woensdag 14 februari 2007

Consultancy

We zijn er inmiddels achter dat we zou ongeveer een adviesbureau kunnen openen "hoe begin ik als Nederlander een hotel in Duitsland/Beieren/Duits taalgebied (bijv Oostenrijk)?" We zijn al meerdere keren gevraagd om advies enzo door mensen die globaal hetzelfde idee hebben als wij hadden. Er zitten ook mensen bij die duidelijk nog niet van hun roze wolk zijn afgestapt, en er niet van gediend zijn als je kritische opmerkingen plaatst.
Tuurlijk wil iedereen horen dat het allemaal gewéldig is, maar dat roepen de goedbedoelende vrienden en kennissen al, daar moet je ons niet voor mailen. We vinden het steeds moeilijker om behulpzaam te zijn, wij zijn per slot van rekening helemaal niet gebaat bij een invasie van Nederlanders in deze contreien, en (ook al beseffen ze dat nog niet) die mensen zelf ook niet. Je verpest elkaars markt, en bovendien zit je met het probleem dat iets innovatiefs in Beieren moeilijk van de grond komt, en dat de Beiers zelf de traditionele Bierstube honderd keer beter kunnen.
 We hebben nu besloten dat er minimaal een uur rijafstand moet zitten tussen het beoogde project en ons hotel, en dat we best een uurtje over een kopje koffie van gedachten willen wisselen, maar dat we voor de rest een grens moeten gaan stellen.
Zelf ben ik (N) gevraagd door de gemeente Lam of ik hun internetsite in het engels wil vertalen. Ik wil eerst goed weten hoeveel werk het is en hoeveel het betaalt, maar alle extra cash is mooi meegenomen in deze slappe tijden.
We hebben deze week en volgende week redelijk wat gasten, het is natuurlijk in zowel Nederland als Duitsland voorjaarsvakantie. De eersten zijn vandaag aangekomen, een Duitse man met zijn Mexicaanse vrouw en kind, dus Pepijn mag misschien wel zijn spaans gaan oefenen. Zowiezo hebben we deze week nog meer kinderen, ben benieuwd of de katten alle aandacht leuk vinden, of het te druk vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.