ons hotel

zaterdag 17 februari 2007

Lucratief

Ineens hebben we dit weekend aardig wat gasten. Gelukkig maar, na de oneindig rustige maand is het wel gezellig om weer wat leven in de brouwerij te hebben. De gasten hebben ook leuk lenteweer meegenomen, ik heb mij vandaag meteen als vrijwilliger aangemeld om de ramen te zemen, lekker zonder jas in het zonnetje buiten. Pepijn heeft de keukenramen aan de binnenkant gezeemd, en heeft nu net met engelengeduld ondoorzichtig folie op de onderkant van die ramen geplakt. We hebben niets te verbergen of zo, maar af en toe staat er wat afwas als we de vaatwasser nog moeten inruimen, en dat ziet er vanaf de straat erg rommelig uit. Krijg je maar roddels van….

Voor veel van de gasten zijn we ook aan het koken, dat is altijd extra gezellig. We zitten nu nog op 2 personen te wachten die vanavond inchecken. Morgen komen er meer gasten bij, en donderdag komen er nieuwe mensen aan, en zaterdag, dus de hele week zijn we aardig onder de pannen. Eindelijk weer eens een BIJschrijving op onze bankrekening, ipv alleen maar eraf…. Gistereavond was een latertje, die mensen hadden zoveel files gehad, die kwamen om 23.45 uur bekaf inchecken. Wat trouwens wel opvalt is dat mensen zich ernstig verslikken in de afstand. je moet vanaf de snelweg natuurlijk nog een uur rijden, en in het pikkedonker is dat geen pretje.

Ik heb officieel de opdracht gekregen van Tourismus Ostbayern, het overkoepelend VVV-orgaan voor heel Oost-Beieren, om hun website in het Engels te vertalen. Ze waren zwaar onder de indruk van de kritiek die wij geleverd hadden op de eerste (inmiddels afgeschoten) versie, en zaten dringend verlegen om iemand die specifiek hotel-engels beheerste. Nu natuurlijk de zware taak om te laten zien dat ik het beter kan. Het uurbedrag dat ik krijg is echt astronomisch, daar kan je een leuk reisje van boeken. Er is al beloofd dat als ze tevreden zijn, en er in de toekomst behoefte aan is, ik ook de nederlandse vertaling mag maken.

We hebben besloten dat we er niet onderuit kunnen om een gigantisch bedrag uit te gaan geven aan de aanleg van een nieuwe satelliet-ontvanger en een telefooncentrale. Het probleem is dat we die telefoons op de kamers nodig hebben voor de derde ster (ook al weet iedereen best dat niemand ze ooit gebruikt). Met de derde ster kunnen we meer vragen voor de kamers en trekken we meer gasten. Er zijn veel mensen die in een hotelboekingssysteem vanaf drie sterren zoeken, en die business krijgen we natuurlijk nu niet. We zitten hier wel een beetje in de stress over het bedrag wat we kwijt zijn. We hebben besloten om zelf de kabels grotendeels te trekken, dat is dom werk wat per uur onevenredig veel kost om te laten doen, en het bespaart een hoop geld.

De kop is er ook af qua boekingen voor maart. Het tweede weekend van maart is hier de biatlon-world cup bij de Arber, en vandaag hebben we de eerste boeking gehad vanuit Zweden. Grappig, we hebben al boekingen gehad uit Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland, USA en Roemenie, maar nog niet uit Zweden. De hits in Google jongen trouwens ook nog steeds, de laatste stand is 31.000!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.