ons hotel

woensdag 28 februari 2007

alledaags

Na het mooie weer van vorige week, regent het nu al 3 dagen flink. Zelfs de katten, normaal echte buitentijgers, zetten 1 poot buiten, en rennen dan weer hard naar binnen. We balen er wel een beetje van, twee weken hebben we verlangend naar buiten gekeken, en nu er geen gasten zijn, WIL je niet eens naar buiten. Gisteren zijn we naar Regensburg geweest, maar eigenlijk alleen om boodschappen voor het bedrijf te doen. Dus we hebben de Metro (lokale Makro) en de Ikea en dergelijke weer eens gezien, maar niets van de stad. Niet dat je de auto uit wilt, met dit weer. Voordeel is wel dat het boven de 1000 meter heel licht sneeuwt. Volgend weekend wordt hier op de Arber de Ski World Cup gehouden, maar het spant er nog steeds om of het doorgaat. Een flink pak sneeuw op de berg zou mooi meegenomen zijn, maar de verwachtingen zijn wat dat betreft niet hooggespannen.

Pepijn heeft vandaag de tapijtegels in de nieuwe gang gelegd, je breekt nu tenminste je nek niet meer over de losliggende tegels. Het resultaat is onverwachts goed geworden door een verspringend kleurpatroon. Als de muur afgewerkt is en de voordeur erin zit, plaatsen we wel weer eens een foto. We waren gisteren onder andere bij Ikea om te kijken voor boekenkasten voor in de nieuwe bibliotheek, Pepijn moet als het droog is nog een paar dingen zagen en dan kunnen we die kamer gaan opruimen, verven en inrichten. We hebben gisteren ook wandtegels gezien voor onze eigen badkamer en de te verbouwen gastenbadkamer, maar net als de boekenkasten nog niet gekocht. Dat hebben we inmiddels wel geleerd, het is verleidelijk om teveel spullen in 1 keer te kopen, en dan ligt alles maar te liggen totdat je er eindelijk tijd voor hebt. Had je beter de spullen nog even in de winkel kunnen laten en het geld nog een paar maanden op je bankrekening laten staan.

Maandagavond hadden we een hele tevreden Italiaanse zakenman. Als een Italiaan zegt dat het eten en de koffie zo lekker zijn, dan heb je echt iets goed gedaan. Wij voelden ons in ieder geval gevleid door het compliment. Hij zat te grappen dat hij zijn baas ging bellen dat hij hier nog een dagje wilde blijven.
Vandaag samen met onze collega’s van het andere hotel in Frahels een offerte de deur uitgedaan voor een enorme groep. Zij konden de groep niet in zijn geheel kwijt, en wij ook niet, dus hebben we er een gecombineerde aanbieding van gemaakt. Het is 200 meter lopen van de een naar de ander, dus zo’n drama is dat niet. Zij hebben een zwembad en een sauna, wij hebben internettoegang en (tegen die tijd) een bibliotheek. Samen kun je dus wel wat aantrekkelijks aanbieden, aangezien we voor de rest wel in dezelfde (prijs)klasse liggen. We zijn heel benieuwd of het wat wordt, misschien gaan ze toch liever voor een ander die iedereen in 1 pand kan onderbrengen. Zou mooi zijn, dan zijn beide hotels met Hemelvaart vol.

Verder weinig spannende dingen, deze week tijd voor gewone dingen, zoals strijken, klussen en de administratie doen. Met vertalen gaan het redelijk, ik begrijp echt niet waar die Tsjechische vertaalster 3 hele dagen voor nodig had, ik ben drie en een half uur bezig geweest, en heb meer dan de helft af. Pepijn zei al, we moeten het maar een beetje rekken, anders ben je gewoon niet geloofwaardig, dan denken ze straks nog dat ik het heb afgeraffeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.