ons hotel

zaterdag 24 februari 2007

Losgeslagen

We hadden vannacht een nederlands gezin in huis waarvan de 4 puberende kinderen op zijn minst discutabel gedrag vertoonden. Gelukkig deed papa nog erg zijn best om corrigerend op te treden, anders was het hier echt gezellig geworden… Kijk, dat wij nou niet de grootste kindervriend zijn, dat weten we zelf ook (daarom hebben we ze ook niet), en waar het om kinderen gaat, kun je een bepaald gedrag te verwachten. Zo hangen alle kinderen graag meerdere zakjes smaakjesthee in hun theepotje om uit te vinden dat deze combi toch niet echt lekker is, knoeien ze veel en stoten ze vaak hun cola om, en rennen en gillen ze in de gang, en kun je op alle ramen vieze vingers verwachten. Dat doen alle kinderen, ook Duitse.

Aan een paar dingen heb ik me echter wel meer dan gemiddeld geergerd, maar misschien ben ik niet normaal hoor. Misschien kunnen jullie reageren wat jullie van onderstaand lijstje normaal gedrag vinden:
  1. je begrijpt niet waar zo’n rond plastic ding met zo’n plastic zak erin voor is, dus gooi je in je hotelkamer maar gewoon al je afval op de grond.
  2. het is natuurlijk heel erg cool om vanaf de balustrade in de gang naar beneden te spugen op de binnentrap van het hotel, zodat jouw spuug, compleet met kauwgom, onderaan op de trap ligt.
  3. je hebt ruzie met je broer, dus pak je het schoenpoetsapparaat uit de gang van het hotel, en probeer je dat naar hem te gooien (gelukkig was ik sneller).
  4. je hebt ruzie met je neefje wie er mag chatten op de hotelcomputer, dus pak je het toetsenbord en begin je erop los te slaan (gelukkig was ik in de buurt).
  5. je broertje heeft de deur van de hotelkamer op slot gedaan, dus besluit je om de deur in te trappen (gelukkig was papa in de buurt).
We klagen niet te hard hoor, we hebben heel veel eten en drank aan ze verkocht, wat die mensen in 1 avond geconsumeerd hebben, dat verteren andere gasten in een week nog niet. Op dit moment kunnen we iedere cent die we verdienen goed gebruiken, maar als deze mensen weer boeken, dan vragen we toch wel een paar euro meer voor het geval er dingen echt gesloopt worden.

We hadden voor vanavond 1 boeking voor 1 nacht, maar die is geannuleerd. Geen probleem, kunnen wij vanavond naar de dansavond van de dansschool, even relaxen. We hebben trouwens besloten dat we eigenlijk van die ene boekingssite, waarvan dit afkomstig was, af willen, we krijgen iedere keer vage boekingen van mensen die steeds weer annuleren of helemaal niet op komen dagen (schatting 80% van de gevallen), en die 20% die wel komt opdagen, boekt voor 1 nacht, besteedt helemaal niets (koopt nog geen kop koffie), en neemt meestal ook nog alle Freebees zoals zeepjes, douchegelletjes en naaisetjes mee. Dat laatste mag heus wel hoor, het is meer het patroon wat opvalt (niets besteden én alles meenemen).

Donderdag zijn de nieuwe reclameborden geplaatst. Zoals je misschien uit het logje "Reclame, reclame" van 24 oktober 2006 nog weet, is Pepijn in eerste instantie met wat plakletters uit de bouwmarkt aan de slag gegaan om de borden enigzins toonbaar te maken, maar het was al een tijdje de bedoeling dat de reclamebordenfirma nieuwe zou leveren. Na veel zeuren (ze zouden eigenlijk rond Kerst geleverd worden), kwamen ze dan toch deze week. Alleen een beetje jammer dat ze een aantal dingen niet bij zich hadden en bepaalde zaken niet naar wens uitgevoerd hebben. Volgende week moeten ze dus nog even terug komen. Op alle borden staat nu Hotel, het nieuwe gevelbord is veel groter dan het oude Pensionbord, maar het valt nog steeds enigzins weg.
Alleen jammer dat de spotjes voor dit bord niet pasten, en ze daar dus voor terug moeten komen:
De foto’s zien er wat vlekkerig en donker uit, Pepijn wilde graag nog even net voor donker een foto maken toen de werklui weg waren.

Verder heeft Pepijn donderdag stevig ruzie gehad met de 80-jarige buurman die alsmaar loopt te zeuren over van alles en nog wat. Hij doet het volgens ons expres, hij kiest namelijk het voor ons meest onhandige moment uit om over iets totaal onbelangrijks te klagen (we gaan net weg en zitten al met onze jassen aan in de auto, er staan net mensen in te checken, we zijn net eten aan een vol restaurant aan het serveren, we hebben net meerdere werkmensen over de vloer, we staan net heel gevaarlijk te balanceren op een ladder). Het lijkt ook wel alsof hij zoveel mogelijk publiek wil om ons te kakken te zetten, en hij wil ook altijd dat we NU meekomen om te kijken. Als we geen gasten hebben, of het niet druk hebben, dan zie je hem niet. Afijn, hij had gezien dat er twee werkmansbusjes op onze parkeerplaats stonden (satellietmonteur en reclamebordenman), én meerdere auto’s van gasten, dus dat was het moment om tegen Pepijn te schreeuwen dat hij ogenblikkelijk mee moest komen om naar de bladeren in zijn tuin te kijken. Dus Pepijn rustig gezegd dat het nu een beetje slechte timing was, maar dat als de werklui weg waren, hij er best met hem over wilde praten. De buurman begon steeds harder te gillen, zodanig dat alle buren naar buiten kwamen om te zien wat er aan de hand was…. Iedere keer beweert hij dat er bladeren van ONZE bomen in zijn tuin gewaaid zijn. Dat alle buren meerdere loofbomen in de tuin hebben en dat we in het Beierse WOUD wonen met een enige tientallen miljoenen bomen, dat wil hij niet horen. Het heeft in een bosrijk gebied echt geen zin om bladeren te gaan staan ruimen, 1 windvlaag en er ligt weer 100 kilo uit het bos in je tuin. Bovendien kun je al die bladeren nergens inleveren, dus moeten ze op de composthoop (die volgens hem ook te dicht bij zijn huis ligt, ook onzin), waar ze toch weer vanaf waaien. Uiteindelijk is hij weggemarcheerd met de mededeling dat hij zelf wel bladeren ging staan rapen in onze tuin. Dat heeft hij 5 minuten lang in het volle zicht uiterst theatraal staan doen, totdat hij door had dat er echt niemand enige aandacht aan schonk. Dit huis is voor onze buurman zijn tweede huis: hij woont eigenlijk in München. Het is echt zo’n type waar ze in boerengemeenten in Nederland zo’n last van hebben, van die mensen die daar gaan wonen voor de rust en dan gaan klagen over de strontlucht. Als hij nog 1 keer komt, zal ik voorstellen om alle bladeren van onze bomen één voor één pimpelpaars te verven met watervaste verf, zodat ik in het najaar precies kan controleren welke van onze bladeren in zijn tuin liggen….

Pepijn heeft net met onze andere (toffe) buurman de omgewaaide boom omgezaagd die in de orkaan neer was gegaan. Hij had gezegd dat hij om 2 uur langs zou komen met de kettingzaag, en is toen  om kwart voor 2 zelf alvast maar begonnen. Pepijn kreeg nauwelijks de kans om iets te doen en moest er hard achteraan rennen met een flesje wijn als bedankje, zo snel was hij weer weg. De buurman was erg verbaasd door dit gebaar, dat was toch normaal dat buren elkaar hielpen, als er nog iets was moesten we maar gewoon aanbellen. Kijk, zo kan het dus ook. Morgen met het Frühschoppen nemen we gewoon geen geld van hem aan voor zijn biertje. Zal mij benieuwen of de andere buurman er ook is, en nog wat te zeggen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.