ons hotel

donderdag 27 september 2007

Aaaahhhh....

Dat was onze reactie toen we gisteren het blik verf opentrokken. Met andere woorden: welkom bij weer een nieuwe aflevering van de soap "Goede Klussers, Slechte Klussers". De kleur was echt véél te donker. Pepijn en ik riepen nog optimistisch dat we wel een klein hoekje konden proberen, maar de muur werd een soort knaloranje-bruin. Zelfs toen we er een blik witte verf bijpakten, en het 1:4 verdunden, was de kleur nog steeds afschuwelijk. ‘s Middags zijn we dus maar even samen naar de bouwmarkt teruggereden (uur heen, uur terug) om andere verf te halen. Gelukkig was de eerste lading niet uit een verfmachine, maar kant-en-klaar, dus we konden 5 van de 6 tonnen teruggeven. Wat we met een enorme aangebroken ton terracotta-achtige verf voor 100 m2 muur moeten, weten we nog niet echt goed. We hebben nu maar verf laten mengen op een gewenste kleur. De muur is nu een soort zacht roze, wat waarschijnlijk ook beter bij onze nieuwe gordijnen gaat passen en bij de tapijttegels.

Toen we bijna bij Straubing waren ging de telefoon. Iemand begon, zonder zich voor te stellen, in het plat Beiers een hele tirade. Het duurde even voordat ik door had waar het over ging. Het transportbedrijf stond voor de deur met anderhalve palet tapijttegels, en er was helemaal niemand thuis om het aan te nemen. Die kerel was volledig van de kook, want "wat dacht ik dat hij nu met die palets ging doen". Nou ja, weer mee terug nemen natuurlijk, of een uur wachten totdat er iemand terug gereden was. Hij had anderhalf uur gereden vanuit Landau an der Isar, en of hij het niet bij 1 van onze buren kon dumpen. Euhhh…. wij nemen regelmatig een pakketje aan voor de buren en andersom, maar dit is toch wel van een hele andere orde…. Uiteindelijk ging ik maar net zo bot tegen hem doen als hij tegen mij was, het was toch echt zijn probleem en niet het mijne, want er stond op de bon dat hij éérst moest bellen voordat het in de vrachtwagen ging. Vanmorgen heeft Pepijn gebeld met de tapijtboer en die belde terug om te zeggen dat het transportbedrijf ook niet echt begreep waarom de chauffeur niet eerst gebeld had. Waarschijnlijk wordt het nu dinsdag. Fijn, dan ben ik alleen thuis, is Pepijn naar Bonn en heb ik halfpensiongasten. Die kerel komt natuurlijk zeer ongelegen, en gaat weer een heel verhaal ophangen.

Vandaag gaan we in Deggendorf de gordijnen ophalen, en naar de dansles. Ik heb de gordijnenwinkel deze week al 3x gebeld ivm de soap over het meubilair, want ze hadden dezelfde gordijnen ook in het blauw, en die hadden we nodig in het restaurant bij het ‘nieuwe’ meubilair. Ben benieuwd of ze er nog wat van begrijpen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.