ons hotel

vrijdag 21 september 2007

Kleuren

Het lijkt bijna wel of de bomen met elkaar hebben afgesproken om met z’n allen op de eerste officiele dag van de herfst in herfstkleuren te gaan staan. Plotseling is het herfst! Ook is het weer echt prachtig zonnig, al is het wel wat koud. Dit weekend worden temperaturen van 20 graden voorspeld. Je zou er zo maar van in het bos willen gaan lopen.

Wij zijn gisteren op jacht geweest naar decoratiemateriaal. Eerst naar Kötzting, toen naar Straubing en toen naar Deggendorf. ‘s Avonds bij de dansles waren we niet echt fris meer, en de voeten waren al even vermoeid. Maar… we hebben licht abrikozen-zalmkleurige verf, genoeg voor 600 m2 wand, we hebben gordijnen voor in de gang (die liggen nog bij de winkel apart, want er moesten er een paar worden bijbesteld), we hebben nieuwe handgrepen voor de voordeur, beits om de bar te lakken, en een hanglamp voor boven de bar.

Verder zijn we bezig met een online veiling van restaurantmeubilair, er houden regelmatig restaurants op te bestaan of kopen zelf wat nieuws, dus er zwerft op het internet veel mooi gebruikt meubilair rond. Dat doet qua prijzen bijna niets, want wat moet je als particulier met 10 eetkamertafels en 40 stoelen? Met nog 1 dag te gaan, staat het hele stelletje wat wij op het oog hebben samen nu op een biedbedrag van 151 euro (met ons als hoogste bieder). Zelfs al gaat het nog een beetje omhoog, en moet je een busje huren om het te gaan afhalen, dan heb je voor een paar honderd euro een hele nieuwe look in je restaurant. Ons meubilair is namelijk wel heel erg donker en somber, en draagt ook niet echt bij aan de sfeer. Zonder tafellakens zijn de tafels eigenlijk helemaal niks en de stoelen zien er ook zo gedateerd uit. Misschien lukt het niet hoor, als er nog een horecagelegenheid of een tweedehands-meubelhandelaar de laatste dag meebiedt gaat de prijs teveel omhoog, maar het is een leuke hobby. Zo zijn we ook voor een zacht prijsje aan onze horeca afwasmachine en ons formuis gekomen….

Zojuist kondigt onze Slowaakse zakenreiziger aan dat hij graag nog 2 weken wil blijven. Gelukkig heeft hij kamer 20, helemaal beneden aan het eind van de gang, dus van het klussen in de lobby heeft hij geen last. Ik heb hem wel verteld dat hij volgende week de enige gast is, maar dat leek hij wel lekker rustig te vinden. Hij eet hier toch niet, want hij wil ‘s middags warm en dat leveren wij niet, en hij is toch het grootste deel van de dag buiten de deur ivm werk. Volgende week moet hij misschien een paar keer in de bibliotheek ontbijten omdat de eetzaal op z’n kop staat, maar ook daar weet hij van. Hij vindt het gratis onbeperkt internet ideaal, zo kan hij veel werk op zijn laptop doen. Veel hotels in onze prijsklasse bieden dat niet aan, dus alleen daarom wil hij al blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.