ons hotel

dinsdag 4 september 2007

Nieuwe gasten


Zowel op onze weblog als in ons hotel hebben we een hoop nieuwe gasten. Het is best grappig, ik heb wat aandacht besteed aan International Blog Day (maar volgens mij heeft er niemand een recensie geschreven over ons, al hebben een aantal mensen ons in hun blog bedankt voor de recensie), en ineens hebben we 35% meer bezoekers per dag op onze site.

Vandaag zijn er een hoop leuke nieuwe gasten aangekomen, we hadden even wat positieve vibes nodig. Gelukkig gaan onze ‘favoriete gasten’ morgen weg. Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat het treiteren was: eerst eindeloos zitten zuigen over het eten, maar toen we de gewenste gebraden kip met friet op het menu zetten, wilden ze ineens hier helemaal niet meer eten. Toen was er namelijk niets meer te kankeren, dus toen was het niet meer leuk. Zelf beseffen ze dit kleutergedrag waarschijnlijk niet eens.
De komende dagen wordt het echt topdrukte: morgen moeten we samen nog "even" 9 kamers schoonmaken, en donderdag 2. We gaan donderdag een enorme BBQ houden op ons terras en vrijdag een lopend buffet, anders is het HP logistiek gezien niet te doen. Dan is het een paar dagen rustig (wéér alles poetsen!) en zitten we vanaf volgende donderdag wéér ramvol. Precies die donderdag komt de hotelsterrenkeuring. Hoezo timing?
Daarna wordt het akelig stil. De zomer is dan echt voorbij, en dan krijgen we alleen nog een echt boekingspiekje in de herfstvakantie (loopt nu al goed). Geen nood, onze handen jeuken om een stel kamers te gaan verbouwen. Daar hadden we er natuurlijk al een paar van gedaan, maar de hele zomer is er niets van gekomen. Maandag 17 september gaat de beuk erin, en werpen we de houten lambrisering en de prachtige bruine Heuga-tegels van 6 kamers over de balkonrand. We hebben gisteren voor de balkonkamers leuk projecttapijt gezien voor een zinnige prijs, wat we zelf kunnen halen met de aanhanger en zelf kunnen leggen. Ook hebben we eindelijk een redelijke oplossing voor de afbrokkelende terrasvloer. Pepijn had grote plannen om van het overdekte terras een serre te laten maken met openvouwbare deuren, maar na een aantal offertes blijkt dat toch financieel wel wat overambitieus te zijn. Dan maar een nieuwe vloer erin en leuk investeren in supermooie kamers. Eindelijk tegels in onze eigen badkamer en een eind aan een mogelijke electrocutie zou ook mooi zijn! Ik probeerde net een foto te maken van de spaghetti van loshangende electriciteitsdraden in onze badkamer, maar voor een buitenstaander is niet te zien wat wat is…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.