ons hotel

zaterdag 15 september 2007

Rustig?

Zo denk je dat het hotel na het weekend leeg is, ineens wordt het stralend weer en 24 graden en "regent" het reserveringen. Zonder al te veel inspanning ineens nu al 40% van de kamers verkocht voor volgende week, en wie weet wat er nog bij komt! Gisteren ook 2x walk-ins gehad die zomaar binnen kwamen voor een kamer, en ook bleven. De parkeerplaats is dit weekend een puzzelstukje, heb net iedereen verteld dat ze zoveel mogelijk moeten inschuiven, er moeten nog meer auto’s bij vanavond…. Alle gasten zijn héél erg tevreden, en dat is na de emotionele achtbaanrit van de afgelopen dagen wel heel erg welkom. We mogen morgen wel uit alle macht ineens gaan poetsen.

Naar aanleiding van de herkeuring zijn de verbouwplannen enigzins gewijzigd. We hebben besloten de kamers nog maar even zo te laten, en iets aan de algemene indruk bij binnenkomst te gaan doen. Zo willen we de lobby opnieuw verven en wat meer schilderijtjes ophangen in de gangen. Ook ga ik volgende week wat mooie zijdebloemen (MOOIE, niet van dat akelige nep) kopen om de gangen wat op te fleuren. Hier en daar hebben we nog wat losse kabeltjes van de satellietboer die we nog wat beter gaan wegwerken. Al voor de keuring hadden we contact gehad met een tapijtboer over mooie projecttapijttegels in een sjieke kleur voor in de kamers, die hebben we gisteren gebeld of hij wat stalen op kon sturen. Van een plaatje is het moeilijk kiezen. Ze zijn echter niet voor de kamers, maar voor de gang en het restaurant. Maandag zijn ze er, en als er een mooie bij zit en we bellen ze, is het aan het eind van de week in huis. Bij de lokale bouwmarkt of equivalent van de Leenbakker halen we wat goedkope stof of goedkope vitrage in een frisse kleur ipv de bruine gordijnen die er nu hangen. Ze hoeven niet te voldoen aan de eisen van kamer-gordijnen, als het er maar gezellig uitziet. Ook hebben we besloten om de tegels uit het terras te bikken, en dat dan met beton te egaliseren, en eventueel het beton een frisse kleur te verven. Wat we dan later aan tegels of hout neerleggen, zien we dan wel weer. We hebben natuurlijk niet zo lang (hooguit een paar weken), maar we willen wel het gevoel hebben dat we er echt alles aan gedaan hebben. Tegen vriendjespolitiek, concurrentieoverwegingen of discriminatie doe je alleen niet zoveel.

Het hoofd van de VVV was overigens geshockeerd over de keuring. Hij ging zijn gewicht in de strijd gooien, want hij vond het zo oneerlijk. De VVV heeft besloten in hun nieuwe catalogus voor volgend jaar bij ons hotel drie sterren af te drukken, en dus tegen de hotelkeuring in te gaan, omdat het volledige team van mening is dat we er gewoon drie moeten hebben. Hij zei ook dat het in de regio algemeen bekend is dat de hoteleigenaren in Bayerisch Eisenstein zeer anti-engels in het bijzonder en anti-buitenlander in het algemeen zijn vanwege het succes van buitenlandse (vaak engelse) verhuurders aldaar. Het stomste wat deze organisatie had kunnen doen is iemand uit die plaats naar een buitenlander (en dan nog wel een engelse!) te sturen. Pepijn roept net dat iemand uit München dat niet weet, maar wel zou kunnen of moeten weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.