ons hotel

donderdag 2 oktober 2008

Hebben ze daar warm water?


De schattigste vraag van deze week! Er heeft hier voor Oud & Nieuw een mevrouw uit Regensburg gereserveerd voor zichzelf en haar gezin, en een aantal familieleden uit Roemenie. Gisteren belde ze om nog wat dingetjes door te spreken. Ze vertelde lachend dat haar familie had gevraagd: " Dat hotel waar je voor jezelf en ons hebt gereserveerd, hebben die ook warm water?"  Ze dachten dat alle hotels in het Westen zo duur waren, dat kon toch niets zijn voor dat geld…. Inmiddels heeft het zich een beetje rondgesproken dat ze met z’n allen hierheen gaan, en er willen nu steeds meer mensen mee. Wij zijn echter vol, dus heb ik een aantal collega’s gebeld wat die nog hebben.
Die mevrouw mag daar alleen wel zelf gaan reserveren, wij weten uit eigen ervaring met dit soort groepen dat er ineens minder deelnemers komen, en anders zitten wij met de problemen met onze collega’s.

Zoals voorspeld kregen we vandaag een telefoontje van iemand die wilde annuleren voor morgen. Ja toedeledokie! En nog boos worden en gaan zitten afdingen op het te betalen bedrag ook…. We leggen het nog 1 keer uit: daar zijn annuleringsverzekeringen voor, wij zijn geen liefdadigheidsinstelling. Vorige week hadden we er ook zo eentje: " We zouden morgen met 2 personen komen, en nu kom ik alleen, maar ik wil wel dezelfde tweepersoonskamer. Betaal ik nu de helft?" "En wie had u gedacht dat ik dan in de andere helft van uw tweepersoonsbed kan leggen?" 

Timo en Pepijn hebben gisteren in de strijkruimte een nieuwe opslag gebouwd voor de extra bedden, dekbedden en kussens en deze uit de ruimte verhuisd waar nu de sauna komt. Pepijn zit al de hele dag in kantoor met sauna-catalogi en de internetcomputer om een sauna uit te zoeken. De meeste hebben best wel wat levertijd, en het is toch de bedoeling dat die er voor de feestdagen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.