ons hotel

dinsdag 28 oktober 2008

Zomer definitief voorbij

Hier is de zomer definitief voorbij. Vandaag heeft Pepijn de winterbanden onder de auto gemonteerd. Voor morgen of donderdag is er namelijk overdag boven de 400 meter sneeuw voorspeld. De temperatuur komt nu overdag al niet meer boven de 7 à  8 graden uit, de komende dagen zou het echt winter moeten worden. Ook is het toeristenseizoen met het aflopen van de herfstvakanties echt voorbij. Mede dankzij het frisse herfstweer is het qua gasten erg rustig, maar heel vervelend vinden we dat niet. Naar het zich laat aanzien, treffen wij het alleen volgende week niet erg op onze eigen korte vakantie. Was het deze week nog 23 graden aan de Cote d’Azur, volgende week wordt het daar waarschijnlijk slechts 12 graden. Brrrr…. Eerst maar eens zien of we zondag t/m dinsdag niet ingesneeuwd raken bij onze collega in het Zwarte Woud! We hebben in ieder geval heel veel zin om alle gezellige TipTop-collega’s weer te zien en ontspannen van gedachten te wisselen.

Het klussen gaat ondertussen zeer voorspoedig. De drie standaard kamers zijn wat betreft het klussen en de techniek helemaal klaar. Sandra heeft maandag al een beetje puin geruimd en ik zal morgen de kamers weer inrichten, de ramen lappen en de fris gewassen gordijnen terug hangen. Morgen gaan Pepijn en Timo beginnen met het in elkaar zetten van de sauna. Aan de ruimte waar hij komt te staan hoeft eigenlijk weinig gedaan te worden: het hok is leeg en schoon, de muren zijn nog prachtig wit, en de tegelvloer ziet er prima uit. We moeten alleen de wastafel vervangen door een douche die de gasten nodig gaan hebben na een saunabezoek. Pepijn opperde dat we later wel wat kleuraccenten aan kunnen brengen als het te klinisch wordt, we hebben nog wel wat potten verf staan die voor een ander doel toch een wat verkeerde kleur bleek te zijn. Eerst maar eens kijken of de mannen wijs kunnen uit een pallet met 450 kg houten onderdelen. 

Vandaag zijn we even naar het overdekte winkelcentrum in Regensburg geweest. We hadden niets nodig, maar het was vreselijk slecht weer, dus voor je lol ging je op je vrije dag niet buiten lopen en we wilden toch even weg. Onderweg kwamen we overigens langs het vreselijk slechte restaurant van een paar weken terug: hij lijkt nu failliet te zijn. We hebben op de terugweg bij onze favoriete Griek in Cham gegeten, helaas was de sympathieke eigenaar er zelf niet, en toen was het op naar de tsjechische les. We beginnen er al een beetje een talent voor te ontwikkelen, we merken dat we zeker niet de slechtste van de klas zijn. Er wordt altijd gezegd dat als je al een aantal talen beheerst een volgende taal leren makkelijker wordt, en misschien is dat wel zo. We merken dat het qua grammatica en zinsopbouw redelijk veel weg heeft van frans, al lijken de meeste woorden op geen enkele andere taal die wij kennen. Volgende week missen we een lesje, maar dan mogen we ons frans weer eens gaan oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.