ons hotel

zaterdag 11 oktober 2008

Iets onder de leden?

Of het nu echt van het eten van dinsdag is, of dat iemand iets te overtuigend over ons heen gehoest heeft, weten we niet, maar we voelen ons beiden niet helemaal lekker. We lopen allebei met keelpijn en zijn hondsmoe. Iedere dag ligt er wel iemand ‘s middags in bed.

De gasten die eerst zo vervelend waren, zijn inmiddels helemaal bijgedraaid. Meestal moeten dit soort mensen eerst ‘s avonds een keertje bij ons eten, en dan zijn ze overtuigd. De sfeer is wat dat betreft geheel veranderd. Ondertussen gaan de boekingen overigens maar door. Het herfstweer is hier dan ook top, kan niet beter. ‘s Ochtends is het nog mistig, maar daarna wordt het zonnig en 18-21 graden. Veel last-minute aanvragen dus! Alle bomen hebben inmiddels rood-gele bladeren en overal staan de mooiste paddestoelen.

 Angela werd donderdag helemaal wild: "Weten jullie hoeveel eetbare paddestoelen er in jullie voortuin staan?" Euh nee… ik koop ze liever in de winkel en leef liever iets langer…  Angela en Timo hebben gevraagd of ze ze mochten plukken om zelf op te eten. Nou ja, ga je gang, zolang je maar weet wat je doet, op dit moment heb ik liever geen 2 medewerkers minder. Angela heeft trouwens na 3 dagen tegen het ziekenhuis gezegd dat ze die baan mochten houden en is nu weer terug bij ons. Vaste medewerkers in de zorg blijk je driedubbel uit te moeten betalen op zon- en feestdagen en oproepkrachten niet, dus drie keer raden welke graf-diensten zij allemaal in haar maag gesplitst kreeg.

Wij balen dat we geen tijd hebben voor een mooie herfstwandeling (niet dat we daar trouwens nu energie voor zouden hebben). Gisteren vertelden gasten enthousiast over hun mooie wandeltocht, en "of wij daar op die plek weleens wandelden?". Gasten denken altijd dat je zoveel vrije tijd hebt als je een eigen hotel hebt. Het zou op onze Ruhetag soms wel kunnen, ware het niet dat het natuurlijk dan net regent of er iets anders tussen komt. Aanstaande dinsdag valt de tsjechische les uit, misschien dat het dan lukt als we ons wat beter voelen.

Pepijn moet vandaag even aan de slag in de drie gestripte kamers, want anders hebben de 2 kamers ernaast geen stroom, en daar komen vandaag mensen in. Timo en Pepijn gaan als een trein, maar ze hebben nu even een paar dagen een pauze ingelast vanwege drukte bij ons en in de visbistro in de weekenden. Zij hebben maandag Ruhetag en wij dinsdag, dus dan gaat woensdag de beuk er weer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.