ons hotel

donderdag 23 oktober 2008

Klusbeesten

De mannen zijn hard aan het werk, en inmiddels ligt het laminaat in 2 van de 3 kamers. Er is goede hoop dat de derde kamer vandaag ook zijn metamorfose ondergaat, dan kan Pepijn dit weekend de electra weer aansluiten en de plintjes leggen. Begin volgende week even schilderijtjes ophangen en schoonmaken, en voila!

Eén van de redenen dat het zo supersnel gaat, is natuurlijk omdat het zo rustig is in het hotel. Op dit moment vinden we dat niet zo erg, want het klussen schiet voorbeeldig op. Je hoeft nauwelijks rekening te houden met gasten tijdens het boren, zagen, verven, enz. Gistermiddag is de sauna geleverd. Nou ja, het zelf-bouwpakket dan….Ongeveer 450 kilo, het moest door het transportbedrijf met een vorkheftruck met veel moeite in de garage worden getakeld. Nu staat de hele garage vol, dat moeten de heren volgende week plank voor plank naar binnen sjouwen en dan opbouwen in de juiste ruimte.

Gisteren is ook de nieuwe kookplaat geleverd. De oude inductieplaat sloeg steeds in storing, en de voorrijkosten waren, voor er iemand ook maar een blik op had geworpen, al zo hoog dat dat de moeite niet waard was. De oude plaat gaat in januari met ons mee naar NL, waar hij bij de reparatiedienst kan worden afgeleverd. We hadden dus dit keer een propaangaskookplaat besteld, omdat we niet weer gedoe wilden met een dure inductieplaat. Toen de gasfitter kwam, waren we echter onaangenaam verrast: in een gastro-keuken gelden er hele andere eisen dan in een privé-keuken, en er moest een halve verbouwing plaatsvinden voordat we ermee mochten koken. Zo moest er een leiding naar buiten worden gelegd, waar een speciale afsluitbare kast gebouwd moest worden voor de gasflessen. Die kast moest aan allerlei eisen voldoen. Ook moest een speciale schakeling worden aangebracht waarbij de gaskookplaat automatisch uitschakelt als de afzuigkap uitgezet wordt. Uiteindelijk kwam het op enkele honderden euro’s en de keuken zou volledig overhoop gezet worden, dus hebben we de gaskookplaat terug moeten sturen. Nu hebben we dus weer een supersonische induktieplaat, morgen komt de elektricien ‘m aansluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.